Akadémikus lett a szolnoki kosaras

SZOLNOK | A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége keddi ülésén többek között tárgyalt az utánpótlás-nevelő műhelyek akadémiai minősítéséről. A szakmai minőségi kategóriát ezúttal összesen hat műhely kapta meg, köztük a Szolnoki Sportcentrum fiú kosárlabda szakága.

A Pór Péter és Tasnádi Zoltán szakmai irányítása alatt működő sportiskola hosszú idő óta az egyik legeredményesebb hazai nevelőműhely, így ezt a tudatos folyamatot koronázta most meg a szakmai bizottság javaslata, s az elnökség döntése.

Mint azt Pór Péter szakmai igazgatótól megtudtuk, egy rendkívül hosszú, részletes lista tartalmazza azokat a tárgyi és szakmai kitételeket, melyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy az akadémiai minősítést megkaphassa egy nevelőklub.

– Természetesen ez a rendszer több pénzbe kerül, mintha a korábbi feltételek mellett működnénk tovább, ám Szolnok kosaras hagyományai, s természetesen a mi elvárásaink is a magasabb követelményeket célozták meg – mondta Pór Péter. – Külön köszönet a Sportiskolának, Rózsa József igazgató úrnak azért, hogy teljes mellszélességgel mellettünk állt, s a minőségi nevelőmunka mellett tettük le közösen a voksunkat.

Mint megtudtuk, egy fiatal, reményteljes edzői gárda dolgozik a fiatalokkal, a tehetségek rendszeres egyéni képzéseken csiszolhatják tudásukat. A szakmai igazgató kiemelte, hogy az európai hírű Stellazzurra Roma akadémiájával kötött megállapodásnak köszönhetően olyan új szakmai impulzust kaptak, mely sokat segíthet a munkában.

– Többször elmondtuk már, s ehhez a jövőben is tartani fogjuk magunkat, hogy mi nem egy sokadik kosaras akadémiát építünk, hanem egy a hazai és a legjobb európai tapasztalatokat ötvöző struktúrát alakítunk ki. Olyan képzést szeretnénk meghonosítani, melyet máshol nem kaphatnak meg a gyerekek. A célunk fizikailag, taktikailag és technikailag kiválóan felkészült játékosok nevelése, akik már fiatalon kivívhatják maguknak a szereplést a felnőtt, illetve a nemzetközi mezőnyben. Ehhez kaptuk most a szakmai megerősítést, amit ezúton is köszönök mindenkinek!

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights