Stabil Karcag költségvetése

Kép: Karcag TV

KARCAG | Stabil és előremutató városunk 2018-as költségvetése – mondta el kérdésünkre Karcagi Nagy Zoltán a Pénzügyi, Fejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság elnöke.

A képviselő testület 2 tartózkodás mellett, egyhangúlag támogatta a költségvetést.költségvetését. Karcagi Nagy Zoltán 8 éve irányítja a Pénzügyi, Fejlesztési és Mezőgazdasági Bizottságot. Havi rendszerességgel üléseznek, hogy stabil pénzügyi feltételeket biztosítsanak a város működésében. A 2018-as költségvetés előkészítése is precíz, megfontolt munkát igényelt a bizottság tagjaitól, a pénzügyi szakemberektől.

– A kettő jobbikoson kívül mindenki megszavazta a rendeletet. A fő irányvonal természetesen most is az volt, hogy az előző évekhez hasonló színvonalon lehessen a működést biztosítani. A kötelező és önként vállalt feladatokat tudjuk teljesíteni, a folyamatban lévő fejlesztések megvalósuljanak, új pályázatokat, új fejlesztési lehetőségeket figyeljünk és az új pályázatokhoz az önerő biztosított legyen. Ezek voltak a főbb feladatok.

Nagyon örültünk annak, hogy a tavalyi évben a kamerarendszer a városunkban telepítésre került. 12 kamera van jelenleg ami figyeli a köztereket, plusz 4, ami figyeli a rendszámokat, tehát a ki- és bejövő forgalmat is figyeli. Ennek a kamerarendszernek a 17 kamerával történő bővítését tartalmazza ez a rendelet. Nemrégiben a kamerák a jogszerűségéről is döntött a testület. Kiemelt feladat az orvosi ellátás színvonalának megtartása, az ügyeleti ellátás, a háziorvos, gyermekorvos utánpótlás biztosításával. Fontos feladat, mindent megteszünk a szakemberek biztosításáért. A tanulók tanulmányait segítjük ösztöndíjjal. Az erre szánt keret 5 millió forintra emelkedett, lakhatási támogatást, úgynevezett ideköltözési támogatást is biztosítunk.

Mi ide szeretnénk hívni az orvosokat, az ellátás maradéktalan biztosítása érdekében. Szociális alapon, az előző évhez hasonlóan biztosítjuk a rendkívüli és rendszeres támogatásokat. A szolgáltatásoknál nem emeljük a díjat, új adók sem lesznek bevezetve. Nemrégiben életbe lépett a Környezetvédelmi talajterhelési díj, de az erre kötelezettek is 90%-os kedvezményt kapnak. A szemétszállítás számlázása is országosan rendeződni fog várhatóan.

Új elemként jelenik meg a költségvetés tervezetben a karcagi lakóhellyel rendelkező újszülöttek támogatása. Ez a Babacsomag, amelyet nem szociális, hanem alanyi jogon biztosítanánk minden újszülött számára 2018. Január 1-től, egy 20.000 Ft-os ajándékcsomag formájában jelenik ez meg gyermekenként.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Három baleset kedden

Újszászon, Jászárokszálláson és Kisújszállás közelében történtek közlekedési balesetek – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság. Egy helyi lakos közlekedett kerékpárral Újszász belterületén 2020. augusztus 4-én 10 óra

Tovább »

Visszatér a napos idő

Csütörtökön kezdetben a Dunántúl középső és déli felén még szórványosan előfordulhatnak záporok, zivatarok, majd délután már csak néhol délen és nyugaton alakulhatnak ki.  Az ország nagy

Tovább »