Stabil Karcag költségvetése

Kép: Karcag TV

KARCAG | Stabil és előremutató városunk 2018-as költségvetése – mondta el kérdésünkre Karcagi Nagy Zoltán a Pénzügyi, Fejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság elnöke.

A képviselő testület 2 tartózkodás mellett, egyhangúlag támogatta a költségvetést.költségvetését. Karcagi Nagy Zoltán 8 éve irányítja a Pénzügyi, Fejlesztési és Mezőgazdasági Bizottságot. Havi rendszerességgel üléseznek, hogy stabil pénzügyi feltételeket biztosítsanak a város működésében. A 2018-as költségvetés előkészítése is precíz, megfontolt munkát igényelt a bizottság tagjaitól, a pénzügyi szakemberektől.

– A kettő jobbikoson kívül mindenki megszavazta a rendeletet. A fő irányvonal természetesen most is az volt, hogy az előző évekhez hasonló színvonalon lehessen a működést biztosítani. A kötelező és önként vállalt feladatokat tudjuk teljesíteni, a folyamatban lévő fejlesztések megvalósuljanak, új pályázatokat, új fejlesztési lehetőségeket figyeljünk és az új pályázatokhoz az önerő biztosított legyen. Ezek voltak a főbb feladatok.

Nagyon örültünk annak, hogy a tavalyi évben a kamerarendszer a városunkban telepítésre került. 12 kamera van jelenleg ami figyeli a köztereket, plusz 4, ami figyeli a rendszámokat, tehát a ki- és bejövő forgalmat is figyeli. Ennek a kamerarendszernek a 17 kamerával történő bővítését tartalmazza ez a rendelet. Nemrégiben a kamerák a jogszerűségéről is döntött a testület. Kiemelt feladat az orvosi ellátás színvonalának megtartása, az ügyeleti ellátás, a háziorvos, gyermekorvos utánpótlás biztosításával. Fontos feladat, mindent megteszünk a szakemberek biztosításáért. A tanulók tanulmányait segítjük ösztöndíjjal. Az erre szánt keret 5 millió forintra emelkedett, lakhatási támogatást, úgynevezett ideköltözési támogatást is biztosítunk.

Mi ide szeretnénk hívni az orvosokat, az ellátás maradéktalan biztosítása érdekében. Szociális alapon, az előző évhez hasonlóan biztosítjuk a rendkívüli és rendszeres támogatásokat. A szolgáltatásoknál nem emeljük a díjat, új adók sem lesznek bevezetve. Nemrégiben életbe lépett a Környezetvédelmi talajterhelési díj, de az erre kötelezettek is 90%-os kedvezményt kapnak. A szemétszállítás számlázása is országosan rendeződni fog várhatóan.

Új elemként jelenik meg a költségvetés tervezetben a karcagi lakóhellyel rendelkező újszülöttek támogatása. Ez a Babacsomag, amelyet nem szociális, hanem alanyi jogon biztosítanánk minden újszülött számára 2018. Január 1-től, egy 20.000 Ft-os ajándékcsomag formájában jelenik ez meg gyermekenként.

infoKarcag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Világbajnokságot nyerhetünk kutyatáncban

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk: idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az

Tovább »