Lomnici Zoltán: folyamatos ellenállás kell Soros terveivel szemben

SZOLNOK | A címben idézett mondat ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogásztól hangzott el, amikor Szolnokon járt a Márai Kör vendégeként. Előadása előtt rövid interjút adott portálunknak.

– Valóban ilyen veszélyes az idős pénzmágnás?

– Legalább harminc éve van jelen Magyarországon. Hatékony, gyors liberális médiát hozott létre úgy, hogy sok pénzzel támogatta és támogatja a felületeket.

– A konfrontáció csak egy ideje mutatható ki.

Ifjabb dr. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász. (Kép: iSzolnok)

– Amíg csak emberbaráti célok, közhasznú civil szervezetek támogatása, értelmiségiek külhoni tanulásának elősegítése volt a szándék, addig nem volt ütközés. Amikor azonban saját bevallása szerint is Magyarországon a regnáló hatalom megdöntését tűzte ki célul úgy három éve, az már megengedhetetlen beavatkozás egy ország belpolitikai életébe és nem is tűrhető. Mindezt olyan civil szervezeteken keresztül akarja elérni, amely civil szervezetek egyébként amolyan fedő szervezetek, egészen más feladatokat hirdettek meg alakulásukkor. Mára azonban már a médián keresztül is a jelenlegi államrendet támadják és ehhez a pénzügyi hátteret Soros és alapítványai adják, ami már túl lépett azon a határon, ami megengedhető. Nem a szabad szerveződés jogát akarja a kormány az új törvénnyel elvenni, hanem azt a nemzetbiztonsági kockázatot akarja kiszűrni, amit például a migrációt támogatni akaró hazai alapítványok, szervezetek néhánya segítene. Soros eljár Brüsszelben is, az Unió azon törekvéseit vallja magáénak, amik a kötelező kvótáról, a migránsok európai betelepülésének megkönnyítéséről egyre erősebbek.

– A parlament választott képviselőkből áll, a győztes politikai formáció alakít kormányt. Erre hogyan hathat egy civil szervezet?

– Fontos kérdés, hogy hol a legitimáció. Nyilvánvaló, hogy a választottaknál és nem a politikába beavatkozni szándékozó civileknél! Természetesen számtalan jótékonysági, családsegítő, elesetteket támogató szervezet van és azok meg is teszik, amire képesek, teljesítik vállalt feladatukat. Ez a dolguk. A külföldről támogatottak szűkebb hányada azonban a Soros- féle gondolkodásnak ad mind nagyobb teret és ehhez bőven van pénzük, vagyis politikai szerepet akarnak. Soros nemrégiben ezernégyszáz milliárdnyi dollár támogatást adott számos szervezetnek a világban. Magyarország azt szeretné, ha senki nem avatkozna be a belpolitikájába.

– Nemrég azt nyilatkozta Ön, hogy éppen ezen a hatalmas mennyiségű pénzen keresztül szerez személyes hatalmat is akár az amerikai, magyar származású milliárdos és ehhez fölhasználja a civileket.

– Ezért kell a regisztráció, a hazai tervek szerint még ehhez a bejelentési kötelezettség, engedélyeztetés is, mert utóbbit alapos vizsgálat után el is vetheti a belügyminisztérium, ha abban kockázatot lát. A regisztráció Ausztriában, az Egyesült Államokban, vagy éppen Izraelben már létezik.

– Legyőzhető ez a fajta hatalomszerzési módszer?

– Nem vagyok jós, de nincs választásunk: folyamatosan ellent kell állnunk minden olyan kísérletnek, ami az állami szuverenitást el akarja venni, de akár csak csorbítaná. Magyarország ezt teszi, nagyon helyesen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest