Vérveszteség a nemzet testében

JÁSZBERÉNY | A Don-kanyarban elhunyt II. magyar hadsereg áldozataira emlékeztünk január 12-én, péntek este a Szentkúti templomban.

A hetvenöt év távlatában történt tragikus események gyászünnepén Szántó József apátplébános mondott misét a doni ütközetben elesettek lelki üdvéért.

Kép: BerényCafé

„Akkor, az a dátum 1943. január 12-14. nagyon sokak életébe fájdalmasan beleszólt. Szüleink, déd-, nagyszüleink – akik átélték, akik kapták a hírt szeretteikről: eltűnt vagy pedig elhunyt – örökre megnyomorodtak. Hatalmas vérveszteség a nemzet testében. Idegen földön temetve vagy temetetlenül ott maradtak.” – utalt Szántó József apátplébános a doni katasztrófa halottaira. A hazafias céllal vezérelt katonák hőstettei nemcsak a történelembe, de a magyar szívbe is örökre beíródtak. „Hőseink áldozataiból később élet és jövő fakadt” – mondta az atya. A Szentkúti templomban összegyűlt emlékezők Szatmári Antalné alpolgármester asszonnyal és valamennyi önkormányzati képviselővel az élen, a II. világháborús emlékműnél gyertyagyújtással folytatták az emlékezést.

Kép: BerényCafé

A pislákoló mécsesek a doni katasztrófa végnapjait idézve ragyogtak a mártírokért, nemzetünk hősi halottaiért.

BerényCafé

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bürkös koncert Tiszafüreden és Karcagon

Hazánk egyik legismertebb, magyar autentikus zenekét játszó zenekarának koncertjére látogathatnak el október 23-án Tiszafüreden és Karcagon. Tiszafüred, 2020. október 23. 14:00. Deák tér Karcag, 2020.

Tovább »