Rekordévet zárt a hazai turizmus 2017-ben

Illusztráció. (Kép: hirado.hu)

A belföldi turizmus 15 százalékos növekedési rekorddal zárta a tavalyi évet. A vendégéjszakák 70 százaléka egy-két napra szólt. Budapest, Siófok és Eger vonzotta a legtöbb vendéget.

Idén folytatódhat a belföldi turizmus bővülése, mivel már most több az előfoglalás, mint tavaly ilyenkor. Tóbi Szabina, a B2B sales menedzsere az M1-en elmondta, mintegy tizenöt százalékkal nőtt a 2017-es évben a belföldi turizmus. Az elmúlt négy-öt éves tendenciát tekintve ez rekordnak számít – hangsúlyozta.

Ahogy azt a menedzser elmondta, a nyári időszakban az apartman jellegű szálláshelyek a népszerűek, ősszel és télen inkább a 4-5 csillagos wellness-szállodákat preferálják a pihenni vágyók.

A szállásadók szempontjából változásokat is hozott a tavalyi év a trendeket illetően, hiszen egyre gyakoribb elvárás a vendégek részéről, hogy programokkal szolgáljanak a pihenés ideje alatt. Régebben a standard szilveszteri és karácsonyi programok kerültek megrendezésre, legújabban már gyerekprogramokkal, sztárvendégekkel és egyéb kedvezményekkel is készülnek a szállodák – tette hozzá Tóbi Szabina.

Illusztráció. (Kép: hirado.hu)

A három legnépszerűbb úti cél a főváros mellett Siófok és Eger volt. A két város nemcsak pihenési és kirándulási lehetőségeket nyújt, de kulturális és szórakoztató programokkal is csábítja a vendégeket.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint pedig egyre népszerűbbek a rövid időtartamra szóló utazások, egy-egy hosszú hétvégék, azonban egy évben akár többször is.

hirado.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Óvintézkedések a tiszafüredi könyvtárban

A jelenlegi járványügyi helyzetre reagálva látogatási óvintézkedéseket vezetett be a Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ. Ilyen intézkedés a kötelező, szabályos maszkviselés, a testhőmérséklet mérése

Tovább »

Keresik Kolompár Eszmeralda Rozáliát

A szolnoki rendőrök a lakosság segítségét kérik – írja a police.hu. A Szolnoki Rendőrkapitányság 16010/157/639/2020. körözési számon eljárást folytat Kolompár Eszmeralda Rozália eltűnése ügyében. A

Tovább »

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban – tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől. Készülnek a következő szezonra, bár az előző

Tovább »