Örömmel fogadták a menhelyek a segítséget

KARCAG |  Nincsenek könnyű helyzetben az állatok mentésével, befogadásával foglalkozó szervezetek. Egy új kezdeményezéssel szeretnék az emberek figyelmébe ajánlani őket.

Január 29-én hatalmas kutyatápos zsákokkal érkezett meg Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke először a Karcagi Önkormányzat által fenntartott gyepmesteri telepre. A több 10 kilónyi eledelből nem csak erre a telepre jutott. Nem messze egy alapítvány által üzemeltetett menhelyre is ellátogatott a megyei elnök, aki mint elmondta mindig is szerette az állatokat, gyerek kora óta van háziállata. Éppen ezért tartotta fontosnak, hogy felhívja az emberek figyelmét a hányatott sorsú, sokszor bántalmazott háziállatokra.

„Amikor a tél közelít, ilyenkor még nagyobb szüksége van a segítségre ezeknek a menhelyeknek”

– mondta Kovács Sándor.

A telep vezetetőjétől megtudtuk, hogy több mint 130 kutya van jelenleg a gondozásuk alatt és minden segítség jól jön, legyen az anyagi jellegű, vagy adomány.

Kovács Sándort elkísérte Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere, akit a megyei elnök staféta jelleggel felkért, hogy ő is segítsen egy általa választott menhelynek, majd adja tovább a felkérést. A kezdeményezés célja, hogy minél többen segítséget kapjanak a nehéz helyzetben lévő háziállatok.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights