Kovács Sándor: „Lendületet vett a választókerület!”

KARCAG | Sajtótájékoztatót tartott Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3. választókerület képviselő-jelöltje Karcagon 2018. január 29-én. A téma az elmúlt időszak megvalósult fejlesztései voltak. A sajtótájékoztatón a megvalósult fejlesztések a teljesség igénye nélkül kerültek felsorolásra.

Kovács Sándor kiemelt, hogy az elmúlt években nem volt annyi és ilyen mértékű fejlesztés a kerületben, mint az azt megelőző 20 évben. Hozzátette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül közel 18 milliárd forint elnyert támogatás érkezett és kerül felhasználásra a következő években.

„Lendületet vett a választókerület”

– fogalmazott.

A sajtótájékoztatón szinte csak érintőlegesen tudott beszámolni egyes települések fejlesztéséről, hiszen a több oldalnyi anyag állt rendelkezésére. Kiemelte, hogy a karcagi Kátai Gábor Kórházban az elmúlt években több mint 2 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg.

Fejlesztésre kerültek a kórház központi diagnosztikai egységei, a labor, a röntgen, az ultrahang, CT készülék. Megtörtént a központi sterilizáló technológiájának korszerűsítése, a patológia helyiségeinek racionalizálása. Felújították a mozgásszervi és pszichiátriai fekvőbeteg osztályokat és a járóbeteg szakellátási rendelőket. Nagyszabású eszközfejlesztés zajlott a sürgősségi, sebészeti, kardiológiai, nőgyógyászati, pszichiátriai, gasztroenterológia és belgyógyászati osztályokon és a központi műtőben. A felújított részlegbe került áthelyezésre az Ápolási Osztály és további 20 ággyal bővült. Folyamatban van az anyaszállás kialakítása a Csecsemő- és Gyermekosztályon. Az egészségügyi alapellátás a választókerület minden településén biztosított, ellátatlan körzet nincs.

Háziorvosi és szakorvosi praxisok töltődtek be, orvosi rendelők épültek és épülnek. 1 milliárd forintból épül az új rendőrkapitányság Karcagon, de a választókerület valamennyi településén jelentős beruházások történtek és fognak történni.

A teljesség igénye nélkül:

  • Több útszakasz került felújításra (Kenderes, Fegyvernek, Tiszafüred, Karcag-Kunmadaras, Kunhegyes-Abádszalók).
  • Befejeződött az ivóvízminőség-javító beruházás Karcag, Kenderes, Abádszalók, Tiszaroff, Tiszaörs, Tiszaigar, Kunhegyes, Túrkeve, Tiszafüred és Kisújszállás településeken.
  • A választókerület kilenc településén korszerűsítették a szennyvízelvezető rendszert. (Abádszalók, Kunhegyes, Fegyvernek, Kenderes, Kunmadaras, Tiszagyenda, Tiszaroff, Tiszaszentimre és Túrkeve).
  • Csapadékvíz hálózat rekonstrukció történt Abádszalókon, Kisújszálláson, Kunhegyesen, Tiszafüreden, Tiszaigaron, Tiszaderzsen és Tiszaroffon.
  • Jelentős fejlesztések az oktatás terén – 2,5 milliárd forintból fejlesztenek
  • Energetikai fejlesztések minden településen, templomok felújítása
  • fejlődött a turizmus

A lista tovább bővíthető és folytatható, hiszen rengeteg fejlesztés történt az elmúlt években. A sajtótájékoztató végén, összegezve az elmúlt éveket Kovács Sándor úgy fogalmazott:

„Aki nem látja, az nem is akarja látni ezt a fejlődést!”

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights