Fűtést szerelnek a karcagi Katolikus Templom padjaiba

Teljes egészében fűthető lesz a Katolikus templom Karcagon. A beruházás következtében javul a templom klímája. (Kép: Karcag TV)

KARCAG | A hívek összefogásának és adományaink köszönhetően minden padsor fűthető lesz a katolikus templomban Karcagon. A padog dobogózása már elkészült, a fűtést pedig most szerelik a szakemberek.

– Az elmúlt évben, 2017-ben terveztük, hogy a padfűtést teljes egészében megoldjuk a főhajóban, mert csak az első 7 padsor volt fűtve. Az elmúlt évben a gyűjtést már meg is kezdtük, de sajnos a kivitelezés nem tudott megvalósulni. Az elmúlt év decemberében a padok allja be lett dobogózva, jelenleg pedig a padfűtés szerelése zajlik. Ez azt jelenti, hogy teljes egészében fűthető lesz a templomunk, bízunk benne, hogy ez a templom klímájára is pozitív hatással lesz és enyhébb lesz az idő. Bár most kinn is enyhébb az idő, de amikor kinn -10 fok van, akkor itt bent is mínusz alá megy a hőmérséklet.

A jelentős összegű beruházás a hívek segítségével valósulhat meg.

– A hívek segítségével történik a beruházás. Voltak páran akik nagyobb összeggel is támogatták ezt a projektet, ez olyan 2 millió forintba került. 600 ezer forint volt a dobobó elkészítése és nem egészen 1 millió 400 ezer forint a padfűtés. Ezúton is szeretném megköszönni az adományozók nagylelkűségét, mert lehet aki kevesebbet adott, ahhoz képest ugye, hogy mihez viszonyítjuk, lehet hogy nagyot adott és természetesen mindenkinek sokat jelentett az ez irányú adománya.

Több, további fejlesztés is tervben van a Katolikus Egyházközségben. Elsődlegesen az ó-temetőben lévő csőszházat szeretnék lebontani és egy új ravatalozót szeretnének építeni.

– A templomban át kell gondolnunk, hogy mi az amit tudunk fejleszteni. Most egyenlőre a templomban nem szeretnénk, mert az elmúlt évben megújult a hangosítás és a világítást. A külső felújítás lenne majd nagyobb tétel, de azt látjuk, hogy a hívek anyagi támogatása ehhez kevés, meghaladja az erőnket, külső pályázati lehetőségre, segítségre lesz szükség, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Vannak terveink, főleg az ó-katolikus temető mellett van a csőszház, az nagyon rossz állapotban van, az belesetveszélyes. Ezt szeretnénk lebontani és a helyére szeretnénk egy olyan helyiséget kialakítani, egy fedett részt, ahol az elhunytakat fel tudjuk ravatalozni és a búcsúztatás megtörténhet. Ez az egyik ilyen fő terv, majd meglátjuk, hogy hogy tudjuk tovább vinni. Az elmúlt évben már tervben volt, hogy egy mosdót szeretnénk létrehozni, bízunk benne, hogy ez évben, még tavasszal meg fog valósulni. – mondta el Gulyás Zsolt atya.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Óvintézkedések a tiszafüredi könyvtárban

A jelenlegi járványügyi helyzetre reagálva látogatási óvintézkedéseket vezetett be a Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ. Ilyen intézkedés a kötelező, szabályos maszkviselés, a testhőmérséklet mérése

Tovább »

Keresik Kolompár Eszmeralda Rozáliát

A szolnoki rendőrök a lakosság segítségét kérik – írja a police.hu. A Szolnoki Rendőrkapitányság 16010/157/639/2020. körözési számon eljárást folytat Kolompár Eszmeralda Rozália eltűnése ügyében. A

Tovább »

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban – tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől. Készülnek a következő szezonra, bár az előző

Tovább »