Folyamatban a 4-es felújítása, megújul a fegyvernek-szapárfalu kereszteződés is

Úgy tűnik kampánytéma lett a Fegyvernek – Szapárfalu útkereszteződés. Van aki a kampány hevében odáig megy, hogy halálútnak nevezi a kereszteződést, és azt állítja, hogy hetente történnek ott balesetek. Utánajártunk, mi az igazság ezzel kapcsolatban.

A település vezetője, Tatár László polgármester értetlenül állt Lukács László György, jobbikos képviselőjelölt nyilatkozatai hallatán, hiszen, ahogy fogalmazott:

“hivatalosan önkormányzatunknál soha nem járt és tájékoztatást sem kért az itt elvégzett feladatokról és fejlesztésekről.”

Fegyvernek polgármestere hírportálunknak adott interjújában felsorolta, hogy milyen lépéseket tettek eddig a kereszteződés biztonságosabbá tétele érdekében a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság a szóban forgó kereszteződésre vonatkozó baleseti statisztikáinak ismeretében.

„Azt szeretném, ha az emberek tisztán látnák azt a helyzetet, hogy Lukács László nyitott kapukat dönget” – mondta el Tatár László.  „Nyáron már megtörtént a 4-es főút belterületi szakaszának felújítása, és évekkel ezelőtt sebességkorlátozást vezettek be. Az útszakasz fokozott közúti ellenőrzés alatt áll.

A képviselő úr állításával ellentétben egyébként az elmúlt 3 évben összesen 3 közlekedési balesetet regisztrált itt a rendőrség”– sorolta fel a település vezetője. „A baleseti kockázatot még tovább lehet csökkenteni olyan forgalomtechnikai megoldásokkal, mint körforgalom, vagy lámpás kereszteződés kialakítása, illetve az érintett szakasz belterületbe vonása.

“Ezért a fegyverneki útkereszteződésben egymásra épülő, komplex forgalomtechnikai és infrastrukturális, most is folyamatban lévő fejlesztéseket indítottunk, kezdeményeztünk két évvel ezelőtt”

– közölte a polgármester.

„Pontosan tisztában vagyunk tehát a településre váró feladatokkal, Lukács László úr pedig kissé elkésett a javaslataival, hiszen forgalomtechnikai szervek és szakemberek tényekre, mérésekre alapozott két éves munkája van abban, hogy megszülessenek a helyiek és a közlekedők érdekeit, biztonságát szolgáló legjobb megoldások” – jelentette ki Tatár László.

A polgármester hozátette:  “Természetesen örülünk neki, hogy Lukács úr a választások előtt pár hónappal felfedezte Fegyverneket. De ha nemcsak arról érdeklődött volna, hogy nekem dolgozik-e rokonom az önkormányzatnál, akkor örömmel tájékoztattam volna arról, amin az elmúlt években dolgoztunk itt, amíg ő átutazott a településen.”

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »