Bercsényisek Olaszországban

Kép: BerényCafé

JÁSZBERÉNY | Az Erasmus+ Program keretében a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye részt vesz egy kétéves együttműködési programban, melynek első találkozója az olaszországi Vasto városában került megrendezésre 2017. december 11. és 15. között. A projekt mottója „Math Has Never Been Such Fun!”, azaz a “Matematika még soha nem volt ilyen szórakoztató!”

A program keretében öt diák és három pedagógus utazhatott a festői szépségű, olasz tengerparti városba. Az ott eltöltött néhány nap során részt vettünk különféle programokon: kirándulás, városnézés, megismerkedtünk az olasz konyha ízeivel, kapcsolatokat építettünk a helyi iskola tanulóival és dolgozóival, valamint a projektben részt vevő török, bolgár és lengyel csoportokkal.

Természetesen a projekt tartalmi részét is átbeszéltük, egyeztettük a következő találkozók időpontjait, kiosztottuk az addig is elvégzendő feladatokat. A hét mediterrán hangulatát meghatározta a közös játék öröme és az egymástól tanulás varázsa. Oldal Attila 7.a osztályos tanulónk így foglalta össze a találkozó lényegét: „Ezen a kiránduláson megismertem más népeket és szokásokat. Rájöttem, hogy ennek az utazásnak a barátkozás és a nemzetközi együttműködés volt a célja!”

A következő találkozóra Lengyelországban kerül majd sor, ahová újabb kollégák és tanulók utazhatnak el februárban. Május végén pedig iskolánk látja vendégül a program résztvevőit. Nagy izgalommal várjuk a folytatást, melynek tapasztalatairól természetesen beszámolunk.

A találkozó résztvevői a Bercsényiből: Fehér Éva, Tóth Laura, Kiss Attila tanárok és Kátai Anita, Kiss Virág, Kálmán Levente, Gedei Bence, Oldal Attila tanulók.

BerényCafé

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »