Pályázati eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltó egyesületek

J-N-SZ MEGYE | Megyénk vonatkozásában összesen 20 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott, és nyerte meg az igényelt tárgyi és működési támogatások 95%-át, összesen közel 12,5 millió forint összegben.

A központi költségvetésből 2017-ben az önkéntes tűzoltó egyesületek számára ötszázmillió forint állt rendelkezésre, mely az önkéntesek munkájának szakmai, tárgyi feltételeit hivatott segíteni.

Megyénk vonatkozásában összesen 20 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott, és nyerte meg az igényelt tárgyi és működési támogatások 95%-át, összesen közel 12,5 millió forint összegben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, a mai napon 17 önkéntes tűzoltó egyesület vehette át a központi pályázaton nyert eszközeit, melyek védőfelszerelések és tűzoltó szakfelszerelések voltak. A felszerelések között a tűzoltói beavatkozás alapeszközei, egyéni védőeszközök találhatóak, mindezek mellett a pályázaton többen a különféle gépek, berendezések kezeléséhez szükséges oktatásra, vagy pályaalkalmassági vizsgákra nyertek támogatást.

Az ünnepélyes átadáson Matuska Zoltán tű. ezredes igazgató hangsúlyozta az önkéntesség fontosságát, elismerve azt az önfeláldozó munkát, melyet ezek a szervezetek végeznek. Nagy segítség a mindennapos feladatellátásban a az elmúlt 6 év pályázati támogatása, mely nagyon jó alapot ad(ott) az önkéntesség fejlődéséhez.

Az elmúlt öt évben nagyságrendi emelkedés következett be a támogatás mértékében, hiszen 2012-ben még százhúsz millió forintot, mára már ötszáz millió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek által elnyerhető pályázati összeg.  Végezetül Igazgató Úr köszönetet mondott a jelenlévőknek és az általuk képviselt szervezeteknek az egész éves munkáért, valamint azért, hogy azt sokszor a családi érdekek háttérbe szorítása árán végezték el.

JNSZ Megyei Katasztrófavédelem