Sok fogy a zöldségekből és az almából

Kép: Karcag TV

KARCAG | A zöldség az év minden napján keresett élelmiszer. Az alma viszont az ősz slágerterméke. A Karcagi piacon jártunk utána a vásárlási szokásoknak.

A kiváló minőségű magyar zöldség, az ízletes alma egyik háziasszony konyhájából sem hiányozhat. A karcagi piacon is nagy keletje van ezen termékeknek.

A zöldségeket inkább hétvégén keresik jobban a háziasszonyok, amikor jönnek a gyerekek, az unokák haza. Szépek a zöldségek, jó ízűek, a kertekből pedig most szedik majd fel az igazi téli zöldségeket, amiket majd téliesítenek.

– A zöldség ára ugyanannyi mint tavaly. Reméljük nem is fog emelkedni, nekünk az a jobb, ha olcsóbb és több forog – mondta el kérdésünkre Baráth Lajosné zöldséges.
Baráth Lajosné azt is elárulta, hogy lehet megismerni a friss hazai zöldséget:
-Ha megvágjuk a végét és megszagolja a vevő, rögtön lehet érezni az illatáról, hogy az friss, hazai, magyar termék és nem paszternák. Biztos az is nagyon finom, de az igazi zöldséget és répát mi különválasztjuk.

Az őszi almákra még várni kell, de több termék így is megtalálható a standokon.
Reméljük nem lesz drága az őszi alma, de addig tudjuk ajánlani az eredeti jonatán almát, golden almát, idaredet és jonagoldot. Van aki az édesebbet szereti, van aki a savanyúbbat – mondta Baráth Lajosné.

Az alma 200-300 forint közötti áron vásárolható meg.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest