Speciális előadás

SZOLNOK | A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete hívta vendégül a megyei rendőr-főkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakembereit.

Információs napot szervezett 2017. október 3-án a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. A szervezők most különleges programmal színesítették a kínálatot, hiszen a szokásos napirendi pontok mellett a rendőrség szakemberei tartottak prevenciós előadást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai olyan fontos témákról beszélgettek a vendégekkel, mint a trükkös lopások, trükkös csalások megelőzése, a vagyonvédelem, a lakások védelme, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségei. A beszélgetés kiegészült speciális vagyonvédelmi eszközbemutatóval is, számos alternatívát kínálva a látássérülteknek.

Az egyesület tagjai aktívan bekapcsolódtak az előadás menetébe. Főként a közlekedéssel kapcsolatban osztották meg tapasztalataikat és a balesetmegelőzés témájában kérték a szakemberek tanácsait, adott szituációk elemzésében, megbeszélésében. Így szó esett a gyalogos-átkelőhelyek biztonságos megközelítéséről, az azon történő áthaladás szabályairól, a körforgalomba történő közlekedésről, valamint az alapvető elsőbbségi szabályok felelevenítéséről.

police.hu