Nemzetközi versenyt nyert a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar

TISZAFÜRED | 2017. szeptember 2-3-án tartottak nemzetközi fúvószenekar versenyt a lengyel Wrzesnia városban. A tiszafürediek mellett 3 lengyel és 1 cseh együttes vett részt. 

Kerekes András (középen) a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar vezetője. (Kép: Facebook)

– Mindenkit 3 kategóriában pontoztak: menetelés, alaki szemle és koncert – közölte portálunkkal Kerekes András, a zenekar vezetője. Hozzátette: A zenekarokat 3 tagú zsűri értékelte: Pawel Joks (zsűrielnök) a lengyel légierő zenekarának karmestere, a varsói zeneakadémia karmester tanára, Marek Galubinsko a Poznani filharmonikusok vezetője, Jacek Rybczynski a Wrzesniai fúvószenekar vezetője.

„A versenyen zenekarunk első helyezést ért el, amely egy 4000 zlotyis nyereményt is magával vont.”

Kerekes András elmondta, hogy nem sok ideje volt a zenekarnak a felkészülésre, hiszen a verseny előtt egy hónappal kapták a felkérést. Az idő szűkössége miatt a nyári repertoárból választottak és az utolsó héten naponta 3 órás intenzív próbát tartottak.

„A zsűri tagjai kiemelték hogy a 12 éve megrendezett versenyen soha senkinek nem adtak ilyen magas pontszámot artikulációra és dinamikára mint a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekarnak. Ennek köszönhetően a próbafolyamatot sikeresnek gondolom. „

A 42 fős zenekart menetelés és az alaki szemle alkalmával Tiszafüredi Mazsorettekért Egyesület 8 táncosa kísérte.

Fotó: Facebook

– A verseny napjai nagyon izgalmasan teltek, hiszen a zenekaroktól jobbnál-jobb produkciókat hallhattunk.Tagjaink minden koncentrációjára és fegyelmezettségére szükség volt ahhoz, hogy ez az eredmény megszülethessen.

A zenekar első helyezést ért el, amely egy 4000 zlotyis nyereményt is magával vont. 

Hozzátette: az eredményhirdetés után valamennyi résztvevő közös örömzenélésbe kezdett, a zenekaron teljes eufória lett úrrá az eredmény kihirdetése után. Az eseménynek köszönhetően két lengyel és a cseh zenekartól kaptunk felkérést a 2018-as évre.

Fotó: Facebook

Kerekes Andrástól megtudtuk, hogy a zenekar egyre több felkérést kap Európa szerte. A kialakult kapcsolatoknak köszönhetően lehetőség van egy tiszafüredi fesztivál megrendezésére, aminek a megszervezésére folyamatosan keresik a lehetőséget. További cél a jelenlegi kapcsolatok ápolása és újak kialakítása, hogy a zenekar minél több helyre eljuthasson világszerte.

„Továbbra is célunk változatos és igényesen kidolgozott repertoárral szórakoztatni a közönséget. A hallgatóságnak okozott öröm minket is boldoggá tesz.”

További sok sikert kívánunk a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar számára!

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights