Modern intézmények Tomajmonostorán

TOMAJMONOSTORA | Gyulainé Turó Melindát a „ Tomajmonostorai Általános Iskola ” igazgató asszonyát kérdeztük a tanévkezdésről.

Igazgatónő elmondta, hogy iskolájuk létszámát tekintve, a település nagyságára nézve nagyon elégedett, mert 166 fővel, 21 első osztályossal és mintegy 15 pedagógussal kezdhetik meg az idei tanévet.

Az intézményben az EFOP pályázatnak köszönhetően a villamos hálózat és a vizesblokk teljes cseréje fog megvalósulni. Fontos az intézmény dolgozóinak, tanulóinak és a szülőknek is, hogy rendezett környezet és tartalmi elégedettség legyen jelen nevelési intézményükben.

A helyi „ Családsegítő Szolgálat ” is nagyban hozzájárul a falu arculatához, hiszen a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a rászorulóknak fontos ügyek intézése is a feladatai közé tartozik mondta el Juhász Andrea a szolgálat vezetője.

Ezen kívül a település családsegítőjében kéthetente tartanak ruhaosztást a hátrányos helyzetben lévő emberek számára, ezzel is segítve őket, a mindennapi boldogulásukban. A helyi művelődési ház is kiemelkedő szerepet tölt be a település életében, hiszen több funkcióval bír.

Tartanak itt szakköröket, ifjúsági programok is helyt kapnak, valamint a nyugdíjasok is megtalálhatják a kedvük szerinti kikapcsolódás lehetőségét. További terveik közé tartozik a középkorúak aktivizálása, amely a generációváltás miatt kissé háttérbe szorult, mondta el Koczó Eszter a „Művelődési ház” vezetője.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights