Meglepetésként érte a vizsga, de sikeresen teljesítette

Képünkön balról: Adorjáni Zsolt (4.), Máday Norbert (9.), Széll Gábor (8. mesterfokozat) (Beküldött fotó)

TISZAFÜRED | Si-hing Adorjáni Zsolt 4. mesterfokozatát szerezte augusztus 11-én egy nemzetközi Wing Tsun Kung Fu táborban, Kecskeméten. Az edzőtáborról és a vizsgáról a Rádió1 Tisza-tó műsorában beszélt a mester.

Mint elmondta, több országból is érkeztek a táborba, mely hétfőtől szombatig tartott napi 4-6 órányi edzésekkel. A tábort Si-fu Máday Norbert Nagymester  vezette. A vizsgákra a pénteki edzések után került sor.

– A Nagymester fia jött hozzám, hogy Zsolt Si-hing hív apa. Odamentem és Si-fu mondta, hogy kezdjem el a fabábu formagyakorlatot. Ezzel elkezdődött a vizsgám.

Idézte fel a váratlan felkérést Adorjáni Zsolt.  A fabábu vizsga a pusztakezes harcok legmagasabb szintje. Először a fabábu formát kellett levegőben csinálnia, majd páros gyakorlatok következtek, amelyben a partnere is szintén 4. mester fokozatra vizsgázott, majd végül  a fabábun kellett gyakorlatokat bemutatni.

– Soha nem azért csináltam és soha nem azért csinálom, hogy ismert legyek vagy fokozatokat érjek el. Nekem gyerekkori álmom volt, hogy kung-fu mester legyek és most az, hogy a gyerekeimet is megtanítsam erre.

Hozzátette: ez a negyedik mester fokozat már olyan magas szint, hogy a világon mindössze 20 magasabb szintű, aktív mester van. Következő célja természetesen az ötödik szint, de ha nem éri el, akkor sem bánkódik. Fontos számára a klubjában a diákjainak sikerei egyaránt.

– Nálunk nem célszerű versenyeket rendezni. Mivel a Wing-tsun az egyetlen olyan kung-fu, amelyben a gyenge pontokat támadjuk. Ennek az az oka, hogy ezt egy nő fejlesztette ki önvédelmi célokra. Akik hozzánk járnak, azok elfogadták, hogy nincsenek versenyek, de a saját vizsgáikon mérettetik meg magukat. A vizsgákon látják magukon, hogy mennyit fejlődtek.

„Mi elsősorban azt tanítjuk, hogy a legjobban megnyert harc, amit elkerülsz. A Wing Tsun Kung Fuban nem bunyózni tanítjuk az embereket.”

Azoknak javasolja a Wing Tsun Kung Fut, aki önvédelmet akar tanulni. Emellett elmondta, hogy nem csak önvédelemre, de önfegyelemre és tiszteletre is tanít ez a sport. Ezek a visszajelzések jönnek a tanároktól is.

Az edzések a tiszafüredi Benedek Gábor Sportcsarnokban zajlanak minden kedden és pénteken 18:00 – 19:30 között. Vár minden érdeklődőt a Si-hing Adorjáni Zsolt 4. fokozatú Wing Tsun Kung-fu mester.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »