Én vagyok Szolnok! – Siker a színpadon

SZOLNOK | Egy szolnoki történet, valóságos alapokkal, szolnoki szerzők, szolnoki diákszereplők – nagy siker volt a szombat esti előadás az Agórában. Zsúfolt ház, legalább százötvenen még ki is szorultak a teremből, nekik kivetítőn vált láthatóvá és hallhatóvá a premier.

Jó befejezése volt a város napjának az előadás. Az általános és középiskolás lányok-fiúk, a néptáncosok, a kórus: mindenki odatette magát, ahogy ők mondanák. A darabot Kiss József írta, Katona Attila szerezte a zenét és édesapja – nomen est omen -, Katona József írta a dalok szövegét. Ádám szerepét Balogh Tamás Zsolt játszotta-énekelte, édesanyját Juhász Kitti, szerelmét, Zoyét Murányi Kata, Ádám testvérét, Andit Márity Szonja (tizenhárom éves) vitte színpadra. A jelmezeket Debreczeni Ildikó tervezte, a látványt Deme Gábor, a koreográfiát Kinczel József, az egyetlen férfi szereplő Ónodi Gábor, mindhárman a Szigligeti Színház művészei. Ahogyan a rendező, Dósa Mátyás is.

Kép: iSzolnok

A történetnek van valóság alapja: egy szolnoki srác összevész mindenkivel, elege van mindenből és hirtelen elhatározásból külföldre indul érettségije után, nevezetesen Londonba. Kiderül számára egy idő után, hogy egyrészt ott sincs kolbászból a kerítés, másrészt nagyon hiányzik az otthon: Szolnok. Hát hazajön és rendbe hozza az összekuszált ügyeket, kibogozza a szálakat – mindenki boldog, mert ott van otthon, ahol a két folyó összefut, mert “Szolnok a legszebb város a világon”.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights