Zártkert kategóriában is neveztek

KARCAG | A legszebb konyhakertek zártkert kategóriában sokan neveztek idén is. Saliga Viktória először indul a megmérettetésen. Az egyetemista lány még dédszüleivel kezdett el még gyerekkorában kertészkedni.

– Büszke vagyok erre a kertre, az Agyagos kertből ez az első nevezés. Nagyon szép a kert, Viki nagyon nagy szakértelemmel neveli itt a növényeket – mondta a kertszemle után Kovács Szilvia alpolgármester, ötletgazda.
A nagy szárazság megviseli a zártkerteket is, hiszen nem úgy lehet locsolni, mint egy udvart, ezért is fontos, hogy a kertművelési tudást az idősebbek átadják a fiataloknak.

A 23 éves Saliga Viktória jövőre állatorvosként végez Debrecenben. A kertművelés azonban gyerekkori hobbi a számára. Dédszüleivel. édesapjával már kicsiként kertészkedett. Eleinte csak a pici, apróbb munkákat – pl. a hagyma szedése volt a feladata, aztán az ásás és komolyabb feladatok is jöttek, így megtanulta az alapokat. Ma már rutinosan végzi a másodvetést is. A szülei is segítenek, ha elakad valamiben, de ő is rengeteget utána olvas, de ha valami nem kel ki elsőre, nem esik kétségbe, újraveti amagokat.
A kovászos uborkát már jól csinálja, a savanyúság édesanyja reszortja, de a paradicsomlevet is sokat főzött be idén. Kedvence a savmentes paradicsom.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights