Új munkahelyek Túrkevén

TÚRKEVE | Magyarországi tevékenységének bővítéseként az indiai SMR autóipari vállalat Túrkevén visszapillantó tükröt gyártó üzemet és lökhárítókat előállító gyárat épít.

A 415 új munkahelyet létrehozó 8 milliárd forint értékű két beruházáshoz a magyar kormány 2,2 milliárd forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az egyedi kormánydöntés keretében hazai és nemzetközi nagyvállalatoknak adott támogatás minden egyes forintja megtérül, költségvetési hatása pozitív.

Az SMR-csoport a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 33 országban van jelen, 230 gyára van világszerte, több mint 100 ezer munkavállalót foglalkoztat, csoportszintű éves árbevétele 9,1 milliárd dollárt tesz ki.
A cégcsoport árbevételét 2020-ra szeretné mintegy 20 milliárd dollárra emelni, és ebben az expanzióban Magyarországnak komoly szerepe van és lesz a jövőben.
Az SMR-cégcsoport visszapillantó tükör gyártásában világpiacvezető, ebben a szegmensben világpiaci részesedése 25 százalék.

Az SMR-nek Magyarországon három vállalata van, Túrkevén, Kecskeméten és Győr-Moson-Sopron megyei településeken termel. Példaként említette, hogy a világ egyik legnagyobb visszapillantó tükör gyára Mosonszolnokon és Mosonmagyaróváron van, ahol évente 8 millió garnitúrát állítanak elő, a magyarországi gyárakban a vállalat több mint 2300 embernek ad munkát.

A tavalyi magyar autóipari termelés értéke rekordot döntött, 7900 milliárd forint termelési értéket állított elő. Szerinte az eddigi idei adatok alapján reális, hogy a magyar autóipari termelés értéke meghaladja a 8000 milliárd forintot ebben az évben.
A magyar-indiai gazdasági kapcsolatok fontosságát, az idén az első öt hónapban 25 százalékkal bővült a két ország közötti kereskedelmi forgalom.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a túrkevei beruházás a Nagykunságban példaértékű, a vállalat már most is a település munkaképes lakosságának 10 százalékát foglalkoztatja, az új gyárak belépésével pedig a város további lépést tesz afelé, hogy a mezőgazdaság mellett ipari város is legyen.

Tibor Pál Levente, az SMR kelet-európai és németországi alelnöke szólt arról, hogy a magyar kormánnyal 2015-ben stratégiai partnerséget kötöttek, ezzel megnőtt az elkötelezettségük a magyar gazdasággal szemben, azóta azon dolgoznak, hogy vállalatfelvásárlással, zöldmezős beruházással erősítsék itteni piaci jelenlétüket.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights