Tanműhely segíti a szakképzést a jászfényszarui Ipari Parkban

JÁSZFÉNYSZARU | Ünnepélyes keretek között adták át a jászfényszarui Iparik Parkban létesült tanműhelyt. A kormány 2010 óta kiemelt céljának tekinti az ország gazdasági önállóságát, a hazai vállalkozások támogatását és a foglalkoztatás erősítését. A Thyssen Krupp konszern harminc milliárd forintba kerülő fejlesztése lassan a befejezés előtt áll, amely hosszú távon 500 munkahelyet teremt a Jászságban. Az autóalkatrészeket gyártó óriás cég hazai vállalkozása a szakképzett munkaerő biztosítása érdekében tanműhelyt létesített a gyár mellett, melyet ma adtak át. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is részt vett.

A kormány 2010 óta kiemelt céljának tekinti az ország gazdasági önállóságát, a hazai vállalkozások támogatását és a foglalkoztatás erősítését. Ennek a célnak a megvalósulásához rendkívül fontos a vállalkozások versenyképességének növelése, amelyhez két fontos tényező szükséges, a korszerű, modern technika alkalmazása és a jól képzett munkaerő. A kiegyensúlyozott gazdasági teljesítmény, a stabilitás és az vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több nemzetközi viszonylatban is jelentős vállalkozás települ Magyarországra.

Kép: kormanyhivatal.hu

A Thyssen Krupp konszern most zajló és lassan a befejezés fázisába érő jászfényszarui fejlesztésének értéke harmincmilliárd forint, amely néhány éven belül ötszáz munkavállaló számára kínál kiszámítható jövőt. A fejlesztést a magyar kormány kiemelt beruházássá nyilvánította és ezen felül még 10,6 milliárd forinttal is támogatja. Mindez tovább erősíti a megye és ezen belül a Jászság gazdasági erejét- mondta ünnepi beszédében a megyei kormánymegbízott.

A konszern több évtizedes hagyományaira, és a németországi duális képzés területén szerzett tapasztalataira alapozva a jól képzett munkaerő biztosítása érdekében tanműhelyt hozott létre a létesülő gyár közvetlen közelében. A tanulók közvetlen közelről láthatják, tapasztalják meg a gyárban folyó munkát. Ez az ismeretátadásra a legjobb megoldás. A vállalkozás a munkavégzéshez szükséges elvárásait tanítja meg a képzésben részt vevőknek, miközben megismeri a diákok képességeit, hozzáállását, akaratát. A diákok pedig a szakma gyakorlati elsajátítása mellett munkakultúrát, pontosságot és felelősséget is tanulnak, amely jó alapot ad majd az elhelyezkedésükhöz.

Kép: kormanyhivatal.hu

A tanműhelyt ma jelképesen átadták a diákok képviselőinek. Az ünnepségen megjelent Pócs János a térség országgyűlési képviselője ,Marc de Bastos Eckstein úr a magyarországi ügyvezető igazgató, Győriné Czeglédi Márta a település polgármestere és Sziráki András a megyei iparkamara elnöke.

kormanyhivatal.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights