Szent István Kupára várják a kispályás focistákat

JÁSZBERÉNY | A Humán Erőforrás Bizottság támogatásával, a Kispályás Labdarúgó Verseny Bizottság „Szent István Kupa” néven labdarúgótornát rendez augusztus 19-én, szombaton 9 órától.

Jászberényben évek óta nagy népszerűségnek örvend a kispályás labdarúgás. Úgy tűnik, hogy a Jászság legnagyobb tömegsport rendezvénye a város vezetése számára is igazolta létjogosultságát, hiszen az utóbbi két évben jelentős támogatásban részesítik a résztvevőket. A Humán Erőforrás Bizottság egy újabb gesztust gyakorolt a kispályás focisták felé, hiszen a nyárvégi torna megrendezéséhez is hozzájárul. Ami még fontosabb, hogy – az 5-6 éves kihagyás után – hagyományt szeretnének teremteni, azaz a későbbiekben is támogatásukról biztosították a versenybizottságot.

Mint azt Kónya György a JFC kispályás labdarúgó szakosztály vezetője elmondta, már vannak jelentkezők, de ezt ki szeretnék egészíteni legalább 16 csapatra. A tervek szerint így 4×4 csoportba osztanák be az együtteseket majd kieséses rendszerben jutnának el a legjobbak a döntőig. A játékidő, 2×15 perc.Részvételre jogosultak azon játékosok, kik 2017-ben nem szerepeltek NB-s besorolású bajnokságokban, vagy kupamérkőzésen. Az első mérkőzések 9 órakor kezdődnek a műfüvön, a négy kispályán. Az eredményhirdetést – ahol 1. hely kupa, az 1-3 helyezettek oklevél, és labda – délután az NB III-as bajnoki meccs kezdete előtt tervezik. Így a résztvevők akár megnézhetik a JFC – Tiszafüred megyei rangadót, ami 17,30-kor kezdődik.

BerényCafé

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights