Pocsék idő várható Augusztus 20-ra

A jelenlegi előrejelzések szerint (időkép.hu) szombatig kitart a jó idő, de aztán mintha elvágták volna  🙁  Egyetlen jó hír, hogy a Tisza-tó még mindig 25 C fokos, strandolásra alkalmas, a víz minősége jó!

Csütörtökön többórás napsütésre, változóan felhős időre számíthatunk, nyugaton ismét előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 12-17, délután 29-34 fokot mérhetünk.

Pénteken ismét száraz, nyugodt idő ígérkezik, csapadékra nem kell számítanunk, és a légmozgás is gyenge, mérsékelt marad. Az eleinte felhős ég a nap folyamán mindenütt kitisztul. Délután 29-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk. 30-35 fokokat mérhetünk, majd késő délután északnyugat felől egy lassú mozgású hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel. Vasárnap nyugatról a középső és keleti országrészbe ér a csapadék, várhatóan estig eső, záporok, zivatarok lehetnek. Élénk, erős szélre, mindössze 16-24 fokokra számíthatunk.

Az allergiások számára sem tudunk jó hírekkel szolgálni.

A következő napokban a parlagfű koncentrációja nagyon magas, a csalánféléké magas szinten lehet jelen. Helyenként magas szintet érhet el az üröm és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A kültéri allergén gombák koncentrációja magas-nagyon magas szintet ér el.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights