Mind a kilenc járásban lesz egy század

KARCAG | A megjelenteket Hodos Julianna járási hivatalvezető köszöntötte, majd Kovács Imre alezredes, a Magyra Honvédség HKFP Területvédelmi Osztály részlegvezetője előadásában elhangzott, járásonként egy századot alakítanak meg szeptemberben.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra 18-tól 65 éves korig lehet jelentkezni férfiaknak, nőknek egyaránt, aki fizikai és egészségügyi alkalmas minősítést ér el, az lehet tagja lehet a katonai rendszernek. Az önkénteseknek 120 órás alapkiképzést tart a Magyar Honvédség, ahol gyakorlatias, az általános katonai ismeretanyagot tartalmazó honvédelmi felkészítést kapnak. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálat lehetővé teszi, hogy a tagok, ha a helyi védelmi feladatok megkövetelik – pl. árvíz, természeti katasztrófa -, akkor a hivatásos erőkkel közösen felkészülten tudjanak fellépni.

A szolgálatra a kormányablakokban, a járási hivatalokban vagy a Szolnokon lévő toborzó irodában lehet jelentkezni – sorolta az alezredes, aki szólt még a járandóságokról, s arról, hogy a honvédség a kiesett munkáért – előzetesen aláírt megállapodás alapján – kompenzálja majd a munkáltatót is.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights