A tankönyvekért nem kell fizetni

KARCAG | Bár szeptembertől az 1-9. évfolyamos diákoknak a tankönyvekért nem kell fizetni, így ezzel több ezer forintot spórolhatnak a szülők.

Az iskolai tanszerekért – füzetek, táska, írószerek – azonban még akkor is tízezreket fizetnek.Gyermekeit egyedül nevelő édesanya, már megvásárolta lányainak a tanszereket, s mintegy 50 ezer forintot hagyott a papírboltban.

Elmondása szerint a közepes árfekvésű füzeteket vásárolja, mert tapasztalata szerint hiába veszi meg a legolcsóbbat, azok egyrészt nagyon vékony lapokból állnak és a minőségük sem megfelelő. Egy tanév során vezetet a füzetre fordított összegeket, s ez alapján elmondta, az olcsóbb füzetek év közben többe kerültek, mert gyakrabban kellett újat venni.

Lányai vigyáznak a tanszereikre, így nem kell minden évben iskolatáskát, tolltartót vásárolni. most azonban nagyobbik lánya vidéken kezdi a középiskolát és kollégista is lesz, így neki bőröndöt, ágyneműt, új ruhákat kell venni, ami nem kis kiadás. Ezt csak úgy tudja megoldani, hogy minden hónapban féltre tett egy bizonyos összeget, mert egyszerre nem tudta volna a pénzt előteremteni. Számításai szerint jóval 100 ezer forint felett lesz, mire mindent megvásárol tanévkezdésre lányainak.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights