Új tanév és új név

TISZAFÜRED | Új névvel, megreformált tagintézményi felépítéssel és új szaktanárokkal készül a következő tanévre a Kossuth Lajos Gimnázium. A tanári kar változásáról és a tagintézményekről Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó intézményvezető számolt be a Rádió 1 Tisza-tó műsorában.

A Karcagi Tankerületi Központ, mint az intézmény fenntartója javaslatot tett a tagintézmények átszervezésére, így szeptembertől a tiszaszentimrei Vasvári Pál Általános Iskola már önállóan kezdi meg a tanévet – mondta az intézményvezető. Hozzátette, hogy a kollégium épülete a Kossuth Lajos Általános Iskola ebédlőjeként üzemel már csak, illetve a gimnázium képzései közül kikerült a szakképzés, ezáltal az iskola neve is megváltozik Kossuth Lajos Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumra.

A Kossuth Lajos Gimnázium épülete. (Kép: tiszafured.hu)

Beszámolt arról is, hogy augusztustól biológia-gyógytestnevelő szakos tanárként érkezik Fazekasné Gál Erzsébet. A Kossuth Lajos Általános Iskolából érkezik Monok Péter angol és Remenyikné Molnár Margit történelem szakos tanárok. Gyenge László és Kovács Péter a Hámori András Szakképző iskolából érkeznek, előbbi fizika, utóbbi matematika szakos oktató.

Kiemelte, hogy a legutóbbi tanévben közel kétszer annyi diák szerzett nyelvvizsgát, mint az előző években. A gimnázium egyik erőssége a nyelvoktatás, több diák is rendelkezik közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgával is – tette hozzá.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights