Töretlen a Bike Safe sikere Szolnokon

SZOLNOK | Az elmúlt napokban a Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának munkatársai Szolnokon és Zagyvarékason is várták a kerékpárosokat, hogy kerékpárjaikat regisztráltassák a „Bike Safe” elnevezésű programban.

A KERÉKPÁRLOPÁSOK FELDERÍTÉSÉNEK EGYIK LEGHATÉKONYABB ESZKÖZE LEHET AZ EGYSÉGES NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER,

ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegítheti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását. Erre szolgál az országos „Bike Safe” elnevezésű program, amely Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra is igen népszerű.

Már több ezer kerékpár tulajdonosa regisztráltatta kétkerekűjét. (Kép: iSzolnok.hu)

Mit nyújt a Bike Safe és miért érdemes regisztrálni?

Országos nyilvántartási rendszer, amelybe bármely településről regisztrálhat a tulajdonos.A regisztrációkor megadott adatok, fotók, információk a tulajdonosnak és a rendőrségnek is fontosak az azonosításhoz, lopás esetén a körözéshez és a nyomozáshoz.

Biztonságos adatbázisban tárolják az adatokat, a rendőrség számára megfelelő hozzáférési jogosultsággal.Igazolják regisztráláskor, hogy Ön a kerékpár tulajdonosa, és ha el kívánja adni a kerékpárt, a regisztrációval igazolhatja, hogy jogszerűen van Önnél a bringa.

Eladás esetén a regisztrációt díjmentesen átadhatja a vevőnek.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights