Több tucat csalása is elévült Bróker Marcsinak

KARCAG | Elévülés miatt szüntetett meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 33 sértett sérelmére elkövetett csalás miatt indult nyomozást a Bróker Marcsi néven elhíresült Dobrai Sándorné ellen – válaszolta Polt Péter legfőbb ügyész egy képviselői kérdésre. – írja a Magyar Idők.

A lap tudósítása szerint Bróker Marcsi 33 károsultja esetében megszüntették a büntetőeljárást – ez derült ki a legfőbb ügyész Lukács László György (Jobbik) országgyűlési képviselőnek adott válaszából. Polt Péter szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség elévülés miatt szüntette meg a nyomozást. Dobrai Sándorné ennek a 33 sértettnek 211 226 605 forint kárt okozott, 21 sértett esetében teljes egészében, 8 esetében részben megtérült, míg 4 esetében nem térült meg a kár. Öt sértett tett panaszt a megszüntetés ellen, panaszuk elbírálása folyamatban van.

Június közepén a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi Dobrai Sándornéval szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség ismert, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Eszerint a döntően magánszemélyeknek okozott károk százezer forinttól egymilliárd forintig terjednek. A büntetőeljárásban 768 sértettet sikerült azonosítani, akiknek a kára összesen meghaladja a tízmilliárd forintot, ezzel szemben a vádlott az évek során a sértettek részére négymilliárd forintnál kevesebbet fizetett ki. A főügyészség a mellékletekkel együtt mintegy 64 ezer oldalnyi nyomozati irat alapján döntött a vádemelésről.

Amint azt a Magyar Idők írja, a vádemelés és a megszüntető határozatok ellenére az nem tisztázott, hogy Dobrainé 16 éves tevékenysége alatt mely politikusok vagy pártok élvezték a Bróker Marcsi nyújtotta anyagi javakat.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights