Segítségnyújtás a megyei TOP pályázatok sikeres megvalósításáért

SZOLNOK | A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal járási szintű szakmai egyeztetéseket kezdeményezett a települési önkormányzatok polgármesterei és önkormányzati fejlesztéssel foglalkozó szakemberei részére annak érdekében, hogy a 2014-2020-as Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Jász-Nagykun-Szolnok megyébe érkező 53 milliárd Ft-ot meghaladó fejlesztési forrásait az önkormányzatok sikeresen, jogszabályoknak megfelelően felhasználva valósíthassák meg fejlesztési elképzeléseiket. A szolnoki szakmai egyeztetésen részt vett dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, és Berecz Zsolt a megyei közgyűlés alelnöke is.

Fotó: kormanyhivatal.hu

A járási székhely városokban tartott szakmai egyeztetéseken a jelenlévő önkormányzati vezetőket tájékoztattuk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban a Szolgáltató Kormányhivatali Modell keretében létrehozott beruházási referensi rendszer működéséről. A beruházási referensek (a járási hivatalok vezetői, illetve vezető beosztású tisztviselői) feladata, hogy mind a vállalkozói, mind az önkormányzati beruházások megvalósításához kapcsolódó közigazgatási eljárásokat koordinálják, és a mielőbbi megvalósítás érdekében pontos tájékoztatást adjanak a beruházásokhoz kapcsolódó közigazgatási eljárások menetéről, határidejéről, szükséges dokumentumokról.

Fotó: kormanyhivatal.hu

A szakmai megbeszélésen a kormányhivatal érintett szervezeti egységeinek vezetői is részt vettek, akik a felmerült kérdésekre választ adtak, és tájékoztatták a jelenlévőket a beruházások megvalósítását esetlegesen akadályozó tényezők megoldási lehetőségeiről is. A kormányhivatal a beruházási referensek vezetésével továbbra is kiemelt figyelmet fordít és szakmai támogatást nyújt a TOP- pályázatok sikeres megvalósításaérdekében.

kormanyhivatal.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights