Parti-túra immár hatodszor

SZOLNOK | A Szolnoki Szimfonikusok kiváló ötlete volt évekkel ezelőtt, hogy nyár végén szabadtéri koncertekkel viszi közelebb a zenét a közönséghez. Az idén sem lesz másként és már ezen a hétvégén, augusztus negyedikén, pénteken este a Széchenyi városrészbe “költözik” a kiváló zenekar, a Zöld ház előtt muzsikálnak majd.

Vendégeik a Mozdulat Táncműhely és Szoldance Tánccsoport lesznek, előbbiek klasszikus táncot, utóbbiak latin zenékre mozognak majd. A zenekar a komoly zene könnyű műfajából válogat, megszólal többek között Johann Strauss Kék Duna keringője, Cser Ádám vezényel majd.

Egy hét múlva, augusztus 11-én, a Tiszai hajósok terén a Budapest Klezmer Banddal adnak közös koncertet. Előbb a zsidó “tánczene” kiváló művelői koncerteznek, majd a szimfonikusok veszik át a főszerepet: Enescu egy darabját játsszák. Végül a közös muzsika egy klezmer szvit lesz, ami több, mint érdekes élményt ígér.

Újabb majd egy hét, csütörtök és este, azaz augusztus 17, a helyszín már a Hild tér. Fölcsendül majd Gershwin műfaji korlátokat áttörő, csodás muzsikája, a Kék rapszódia című zongoradarab (Fujii Aki játssza majd), mellette még más Gershwin műben is gyönyörködhetnek, Sosztakovicséi mellett.

Az esti muzsika augusztus 22-én, kedden a szandaszőlősi főtéren, a Lengyel Antal téren csendül majd föl, filmzenéket tárnak a hallgatók füle elé.

Ezen a nyáron az utolsó szabadtéri esti muzsika a Kossuth térre várja a hallgatókat augusztus 26-án este, ahol keringők, polkák, operett-részletek csendülnek majd föl. A szerzők: Strauss, Lehár, Suppe. Az utóbbi négy alkalommal Izaki Masahiro vezényli a zenekart és a produkciót, amelyek mindegyike, szokás szerint ingyenes lesz.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights