Négy tonna élelmiszertadományt kapnak a rászorulók

SZOLNOK | A Coop Segély kamionja Jász-Nagykun-Szolnok megyében 383 gyermek részére jutatta el adományát, melynek ünnepélyes átadása kedden volt, a várost Rehó János önkormányzati képviselő képviselte.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt.

„A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek – így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs – kerültek” – mondta Pap Lajos, a Tisza-Coop Zrt. vezérigazgatója a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Rehó János önkormányzati képviselő a kezdeményezés fontosságát méltatva kiemelte: különösen fontos, hogy a rászoruló gyermekek minél több segítséget kapjanak a mindennapjaik során. A CO-OP Hungary Zrt. komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, ennek számos jele van Szolnokon és a térségben is. Utalt arra, hogy a város is gondoskodik a rászoruló gyermekekről még a nyári szünidőben is, hiszen éppen ezen a napon kezdődik a nyári gyermekétkeztetés, ami napi egyszeri meleg ételt jelent a rászoruló fiataloknak.

A megyében 383 főt, közel 4 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatnak. A cél, hogy ráirányítsák a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánnak mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights