Megérkezett az első kamion Milánóból

KARCAG | Péntek reggel megérkezett az első kamion Milánóból városunkba, amely a milánói magyar pavilon, vagyis a Sámándob lebontott elemeinek egy részét szállította.

A tárolás helyszínén kérdeztük Dobos László polgármestert a munkálatokról.

– Hol vagyunk egészen pontosan, polgármester úr, és mi történik most itt?

– Karcagon vagyunk a Szivárvány úton, a Népszer vállalat telephelyén. Nagy örömmel jelenthetem be, hogy megérkezett az első szállítmány Milánóból. A milánói pavilon bontása megkezdődött, a Kárpátok-Alpok Zrt. a kormányrendelet szerint elkezdte a pavilon bontását, és azt követően természetesen a rekultiválást. Az első szállítmány ideérkezett Karcagra, hiszen a kormányrendelet azt is kimondja, hogy Karcagon kerüljön újjáépítésre, ennek megfelelően szépen folyamatosan, ahogy a bontás történik, a hazaszállítás után itt, ezen a telephelyen kerül deponálásra.

– Egészen pontosan, milyen elemek érkeztek most haza?

– Egyelőre úgy tűnik, hogy az első kamionnal a pavilon kiszolgálóhelyiségének, az energetikai központnak az alkatrészei kerültek hazaszállításra, amelyek a pavilonrésznek a vázát alkották.

– Meddig fog tartani a hazaszállítás, és hány kamion érkezhet városunkba?

– Várhatóan körülbelül negyven darab kamionnal sikerül hazaszállítani az alkatrészeket, és gondolom, ahogy a bontás zajlik, ami több hónapos munka.

– Mekkora beruházás lesz ez? Mit jelent ennek a nagysága a városunk számára?

– Ez egy óriási lehetőség számunka, hiszen van egy Erzsébet-ligetünk a strandfürdővel szemben, amivel nagyon-nagyon komoly terveink vannak a jövőt illetően. Ott egy szabadidős, családi rendezvényparkot szeretnénk kialakítani, természetesen megfelelő kulturális háttérintézményekkel. Ez a felépítendő pavilon például ezt a célt szolgálja, ennek egy része lesz.

infoKarcag.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights