Kun-Mediátor ügy, első tárgyalás időpontja: 2017. november 6.

KARCAG | Előkészítő ülést tartott és kitűzte az első tárgyalást a bíróság a Kun-Mediátor ügyben – írja a Szolnoki Törvényszék közleményében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat D.Sné. vádlottal szemben, akit azzal a vádol az ügyészség, hogy mint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselője az ügyfeleket tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt 768 embernek összesen 10 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A vádirat szerint a Karcagon sokak által ismert és köztiszteletben álló vádlott a társaság nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált és a cég nevében havi rendszerességgel kötött szerződéseket, melyek alapján az ügyfelek pénzt utaltak, illetőleg adtak át neki, ő pedig a cég nevében eljárva vállalta, hogy azt havi 1,5-1,75%-os hozamot garantálva pénzintézeteknél köti majd le. A vádirat szerint azonban megtévesztette ügyfeleit: a cég ugyanis pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására nem rendelkezett engedéllyel, a gazdasági és pénzügyi viszonyokra tekintettel nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására és a befektetés céljából átvett pénzösszegeket nem helyezte el pénzintézeteknél, hanem részben saját és családtagjai életvitelének költségeire, részben a sértettek részére történő kifizetések fedezésére fordította.

Az ügyész a vádlott kihallgatása mellett több mint 200 tanú személyes kihallgatására és közel 600 tanú nyomozati vallomásának felolvasására tett indítványt.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék azonnal megkezdte az 1700 oldalas vádirat és a mintegy 60.000 oldalas nyomozati anyag feldolgozását, és a bírósági eljárás megalapozott és minél időszerűbb lefolytatása érdekében 2017. július 26-án előkészítő ülést tartott. Ezen az ügy különös bonyolultságára figyelemmel a bizonyítás keretének, terjedelmének és a bizonyítás felvétele sorrendjének meghatározása érdekében az ügyészt, a vádlottat és a védőt meghallgatta, és kitűzte az első tárgyalás időpontját 2017. november 6., 9. és 16. napjaira.

Az elsőfokú ítélet meghozatalára – a bíróság tervei szerint, havi 3, esetenként 4 tárgyalási nap megtartása mellett – leghamarabb 2018 őszén fog sor kerülni.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights