Karcagról indult a Tour de Hongrie 4. szakasza + Videó

KARCAG | 2017. július 1-én rajtolt a 38. körverseny 4. szakasza Karcagról. A szakaszt a Karcag-Tiszafüred-Mezőcsát-Miskolc útvonalon tették meg a versenyzők. A 4. szakaszt Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke indította el.

„Nem csak a városnak, de a megye több településének is sokat jelent ez a szakasz”

– mondta kérdésünkre Kovács Sándor. Kiemelte, hogy ez jelentős esemény nem csak Karcagnak, de az egész megyének is, hiszen bekerül az országos médiába a település és a régió. Mint mondta, rengetegen kerékpároznak a térségben és ez a verseny is felhívja az emberek és főleg a fiatalok figyelmét a sportra és az egészséges életmódra.

„Azt gondolom, hogy sportos térség vagyunk”

– fogalmazta meg válaszát arra a kérdésre, hogy miért érinti Karcagot immár sokadik alkalommal a verseny? Példaként hozta a labdarúgást Tiszafüreden, de több más sportokban is sikeresek a környékbeliek. Fontosnak tartja, hogy minél több lehetőséget megragadjon a térség a sportolás népszerűsítésére, a fiatalok sportolás felé irányítására.

Kovács Sándor elmondta, hogy folyamatosan és tudatosan fejlesztik a térséget, hogy minél vonzóbb és népszerűbb, fejlett turisztikai célpont legyen.

„Immár negyedik alkalommal halad el itt a Tour de Hongrie és szeretnénk, ha ebből hagyomány alakulna ki.”

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter köszöntötte a résztvevőket. A rajt előtt elmondta: kemény kihívás előtt állnak a versenyzők, akik biztosan meg tudnak majd küzdeni a szembeszéllel is. Szólt arról, hogy igazi kerékpáros társadalom a karcagi, nagyon sokan közlekednek errefelé biciklivel. A miniszter elmondta, hogy mintegy harminc évvel ezelőtt, egy váltó nélküli kerékpárral egy nap alatt ő maga is megtette a Karcag-Miskolc távot testvérével. Dobos László, Karcag polgármestere elmondta: büszkék arra, hogy negyedik alkalommal érinti Karcagot a Tour de Hongrie mezőnye.


A  magyar kerékpáros körverseny, a 38. Tour de Hongrie Szombathelyen prológgal rajtolt június 27-én, majd a Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc, Jászberény útvonalon ér el vasárnap Budapestre. A résztvevőkre a hat versenynap alatt tíz megyét érintve 751 kilométer teljesítése vár. A vasárnap záruló viadal utolsó, 5. szakaszán a Jászberény és Budapest közötti 112 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

A Tour de Hongrie Karcagról induló szakaszának összefoglalója:

Elrajtolt a Tour de Hongrie 4.szakasza Karcagról

Összefoglaló az első 40 km-ről

Közzétette: Tour de Hongrie – 2017. július 1., szombat

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights