Jó a baseball-utánpótlás

JÁSZBERÉNY | Az utóbbi időben elég keveset hallottunk városunk baseball csapatáról, azaz a Stinky Sox együtteséről, pedig az utánpótlás remek tavaszi idényt tudhat magáénak.

A felnőtt csapat az NB2-ben szerepel, ahol idén kiegyensúlyozott mezőny gyűlt össze. Jelenleg a harmadik helyen állnak 4-4 győzelemmel és vereséggel a hátuk mögött. A Budapesti Astros, a Reds, és a Hódmezővásárhely ellen idegenben vereséget szenvedtek, hazai pályán viszont nyertek mindhárom együttes ellen. Az Óbudát is legyőzték hazai pályán, a MAFC ellen pedig kikaptak Szentendrén. Érd ellen nem játszottak még, idén ők tűnnek a legkomolyabb ellenfélnek. A bajnokság szeptemberben folytatódik, a hátralevő négy mérkőzésből legalább hármat kell megmegnyerniük, hogy biztosan a rájátszásban szerepelhessenek.

Két utánpótlás csapattal is rendelkezik a berényi baseball alakulat, és mindkettő a képzeletbeli dobogó tetejéről tekint vissza a többiekre. Az idősebb korosztály, azaz a Bandits az U18-as bajnokságban szerepel és vezeti a táblázatot a bajnokság felénél, öt győzelemmel és egy vesztes mérkőzéssel. – Debrecent kétszer is legyőztük egyszer pedig kikaptunk tőlük idegenben. Ennek okaként mindenképpen azt kell megemlítenem, hogy ez alkalommal igencsak tartalékosan kellett kiállni a srácoknak. Az Ózdot viszont mindkétszer legyőztük. Ők időközben visszaléptek a bajnokságtól. Az Érd ellen vannak még hátralevő meccseink illetve egy a Debrecen ellen. Célunk a bajnoki cím megszerzése szeptemberben. – nyilatkozta Kovács Balázs csapatvezető. Hasonló sikerekről számolt be a legfiatalabb korosztály teljesítményéről is.

Kép: BerényCafé.hu

– Az U12-es bajnokságot a „hatvani különítményünk” magasan vezeti, hat győzelem és egy vereség a mérlegük. Ez mindenképpen hatalmas meglepetés számunkra is, hiszen ez a csapat csak tavaly október óta létezik. A tavaszi teljesítmény alapján most már mindenképp döntőt szeretnénk játszani ebben a korosztályban is! – mondta a csapatvezető.

A Stinky Sox jó szereplésére felfigyeltek a válogatottnál is, hiszen öten kaptak meghívást a legjobbak közé. Lados Benjámin U9, Németh Ádám U12, Ábri Vajk U15, Vitáris Ádám és Forgó Dávid pedig U23-as és felnőtt csapatokban játszottak az idén.

BerényCafé.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Az imaházból lopott a jászapáti fiatal

A jászsági rendőrök gyanúsítottként kihallgattak egy 25 éves férfit, aki két mikrofont és adománypénzt lopott a jászapáti imaházból.  Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen március

Tovább »