Csetény volt a leggyorsabb a Tisza-tavi vágtán + Képgaléria

TISZAFÜRED | Mindkét futamát megnyerve, Csetény község színeiben Vörös József volt a leggyorsabb Csipa nevű lován a Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutamán. A július 29-én megrendezett Tisza-tavi Vágtának már másodjára adott otthont a Tisza-tó fővárosa. Az eredmények alapján Csetény mellett Táborfalva, Somorja, illetve a házigazda jogán, Tiszafüred lovasa Gyöngy Tamás is indulhat szeptemberben a Hősök terén, a Nemzeti Vágta mindent eldöntő selejtezőjében.

A ló a magyar ember életének szerves része, és különösen igaz ez Jászságra és a Nagykunságra, ahonnan a besorozott katonák mindig huszárnak álltak. Ebben a térségben a lovashagyomány évszázadok óta jelen van és jelen lesz a jövőben

– hangsúlyozta köszöntőjében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

Az izgalmas és balesetmentes futamok lebonyolítása érdekében Tiszafürednek sikerült az ország egyik legbiztonságosabb és legjobb minőségű pályát kialakítani

– jelentette be Ujvári Imre. A település polgármestere szerint ennek is köszönhető, hogy a tavalyi versenyt követően idén is megkapta a rendezés jogát a Tisza-tó fővárosa. Alternatív programként pedig a jelenlévő turisták figyelmébe ajánlotta a Kis Pál Múzeumban látható állandó kiállítást, amely a világhírű füredi fából készített nyergeket mutatja be.

Az előfutamok és a döntők között Hamza Viktória lovasidomár és lovasíjász bemutatót tekinthettek meg a kilátogatók. A tiszafüredi előfutamon belül került megrendezésre a fogathajtó bajnokság következő megyei fordulójának is.

A 10 éves Nemzeti Vágta népszerűségét jól mutatja, hogy idén több településről érkezett nevezés az tiszafüredi elővágta futamaira. Összesen 17 lovas állt rajthoz, Mezőgyán, Táborfalva, Csétény, Tiszafüred, Hatvan, Füzesgyarmat, Geszt, Kereki, Hajdúböszörmény, Fegyvernek, Újfehértó, illetve két szlovák település Somorja és Zsigárd képviseltette magát. A Kishuszár Vágta előfutamában pedig Újkígyós, Halásztelek és Tiszaörvény és Tiszaszőlős lovasa indult, amelyet végül Újkígyós fiatal tehetsége Makoviczky Martin nyert meg, Fáni lovával.

A helyszínen a résztvevők szavazataikkal támogathatták Tiszafüred turisztikai pályázatát is. A város ugyanis részt vesz a 10 éves Szallas.hu, a hazai piacvezető szállásközvetítő által meghirdetett versenyen, amelynek során az Év Turisztikai Települése címet lehet elnyerni.

A nap zárásaként a Bagossy Brothers Company adott fergeteges koncertet.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights