Biztonság és jó hangulat a fesztiválon

MEZŐTÚR | Vasárnap ért véget Jász-Nagykun-Szolnok Megye egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja az East Fest, amelyre a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is meghívást kapott – írja a police.hu.

Mezőtúr egy hét erejéig a megye könnyűzenei központjává vált, hiszen az idén is a városi strandfürdő területén rendezték meg az East Fest fesztivált, amelyre az ország minden részéről érkeztek a szórakozni vágyók. Naponta megközelítően tízezren látogattak ki az öt napig tartó rendezvényre, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályát is meghívták a szervezők. Csütörtökön, pénteken és szombaton prevenciós információs ponttal várták a szakemberek az érdeklődőket a Civil faluban, illetve szombaton dr. Gyetvai Béla rendőr alezredes előadását hallgathatták meg a „Borsodi Arénában”.

Több százan keresték fel három nap alatt a bűnmegelőzési sátrat, ahol elsősorban a biztonságos fesztiválozással, szórakozással kapcsolatos kérdéseiket tették fel a látogatók. Központi téma volt a vagyonvédelem, a biztonságos internethasználat, az utazás biztonsága, a drogprevenció. A szakemberek külön felhívták a figyelmet a 112-es segélyhívó használatának lehetőségeire, szabályaira. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiadványai által pedig a biztonságos autós és motoros közlekedés feltételeire, szabályaira is figyelmeztettek.

Kép: police.hu

A fiatalok mellett családok is kilátogattak a koncertekre, így a legkisebbeknek szóló bűnmegelőzési programot is sokan meghallgatták, illetve szívesen forgatták a helyes viselkedésről, konfliktusmegoldásról, illetve internethasználatról szóló
kisfüzeteket, amelyeket a rendőrök adtak át a gyerekeknek. A programot kiegészítette a Mezőtúri Rendőrkapitányság toborzó programja, ahol a szakemberek a rendőri hívatás, a határvadászképzéssel kapcsolatban adtak felvilágosítást. A téma iránt aktív volt az érdeklődés, többen kértek tájékoztató információs csomagot.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights