Baleset-helyszínelők versenyeztek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság július 5-én rendezte meg a VII. Baleset-helyszínelő Szakmai Verseny megyei döntőjét Szolnokon.

A megyei döntőt Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, ahol tizenkét fővel, hat csapat versenyzett. A verseny célja a baleseti helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítése volt.

Az elméleti megmérettetésen a rendőrök KRESZ és szakmai tesztlapot töltettek ki. A gyakorlati feladat autós ügyességi pályából és szakmai ismeretekből állt. Az utóbbinál a helyszínelőknek három külön beállított helyszínen kellett bizonyítaniuk tudásukat. Az egyik szituációban inkább elméleti ismereteikről adtak számot, a másiknál azt mutatták be, hogy milyen technikai eszközöket, milyen módon használnak az adott eseménynél. A harmadik helyszín pedig új kihívást jelentett a versenyzőknek, ugyanis a szolnoki RepTárban, egy légi közlekedési balesetnél kellet intézkedniük.
A verseny első helyezettje Rékasi Róbert r. törzszászlós, a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársa lett. A dobogó képzeletbeli második helyén Faragó Zsolt c. r. törzszászlós, a Jászberényi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője, míg a harmadik helyén Vadász Krisztián r. főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság munkatársa végzett.

Az Országos Baleset-helyszínelő Verseny döntőjének Mór városa ad otthont szeptember 19-21 között, amelyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot a megyei forduló első két helyezettje képviseli.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights