Viharos szél a jászágban

JÁSZBERÉNY | 9 alkalommal riasztották a katasztrófavédelmet szerdán, viharos szélben kidőlt fák miatt Jászberényben.

A jászsági városban délelőtt 9 órakor kezdődött a fakidőlések sorozata, akkor a Korányi Frigyes utcában akadályozta egy nagyméretű gally a forgalmat. Ez után nem sokkal a Rét utcában dőlt egy villanyvezetékre egy kettéhasadt fa, majd a Rácz utcában is elzárta a forgalmat egy kidőlt fa. Ez utóbbit a lakók távolították el, a többi esetben a jászberényi hivatásos tűzoltók intézkedtek. Még délelőtt a Csokonai Vitéz Mihály utcában is kidőlt egy fa, ez egy garázsor tetejét rongálta meg, a hullámpalát több helyen beszakította. A tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.

A Bérkocsis utcában idős házaspár háza előtt szakadt le több nagy faág, ezeket a a szomszédok távolították el. A Bárány utcában egy eperfa dőlt ki, a tűzoltók láncfűrésszel vágták le az ágakat, majd eltávolították a törzset. A Pelyhesparton egy fűzfát tépázott meg a viha, aminek egyik letört ága a közúti forgalmat is akadályozta. A lehasadt ágakat szintén a helyi tűzoltók távolították el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Öcsöd külterületén, a csengedi részen kapott lángra egy nyaraló, szerdán délelőtt. Egy nyolcvan négyzetméter alapterületű hétvégi ház teteje égett teljes terjedelmében szerdán délelőtt. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tűz már két emeleti lakószobát is érintett. A tűzoltók két gázpalackot is kihoztak az épületből, a palackokat nem érte hő. A házban senki nem tartózkodott, sérülés nem történt.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights