Tiszafüred TOP-on

TISZAFÜRED | Jelentős beruházások veszik kezdetét Tiszafüreden. A város pályázatok útján közel 3 milliárd forint támogatást nyerhet fejlesztésekre – derül ki a Hajdú-Bihari Napló írásából.

Körülbelül 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás már biztosan érkezik és további 900 millió forint vár jó eséllyel pozitív elbírálásra. A beruházások otthonosabbá, modernebbé, biztonságosabbá, élhetőbbé teszik a várost mind az ott élők, mind az évről évre egyre nagyobb számban érkező turisták számára és tovább erősödik a település központi szerepe a Tisza-tavi régióban.

Balról: Kovács Sándor – JNSZM Közgyűlés Elnöke
Jobbról: Ujvári Imre – polgármester Tiszafüred

A lapnak Ujvári Imre, Tiszafüred város polgármestere nyilatkozozz a tervezett fejlesztésekről. Elsőként a városközpontban felépülő új egészségügyi intézmény építését emelte ki. A 250 milliós támogatásból épülő létesítménybe költöznek a háziorvosi, védőnői, gyermekorvosi rendelők.

3 pályázat is a városközpont átalakítását célozza meg. A belváros új forgalmi rendjének kialakítására 331 millió forintot nyert a város. A fejlesztés keretein belül több út egyirányúsít lesz, új parkolók kerülnek kialakításra. A zöld város projekten belül új főtér kerül kialakításra az előzőleg felvázolt fejlesztéshez kapcsolódva. Infópont, internetkávézó, térkövezés, parkosítás és szökőkút szerepel a tervek között. Erre 430 milliót fordíthat a város. A város főterén áll a jelenlegi piaccsarnok, mely a zöld város átalakításai miatt bontásra kerül. Egy harmadik beruházás, amire 186 millió támogatás lett odaítélve, egy új piaccsarnok és piactér kialakítását célozza meg. Az épület télen fűthető, nyáron hűthető és üzletek kerülnek benne kialakításra.

226 millió forintból épül és bővül óvoda és bölcsőde. Közel 60 férőhelyes új bölcsődei intézmény a mostani duplája lesz. Emellett új tornaszoba és aula épül az óvodába. A felújításon kívül új kültéri és beltéri játékok beszerzésre kerülnek. Az önkormányzat, a járási hivatal és a helyi vállalkozók együttműködésével foglalkoztatási paktumot hoznak létre – folytatta a sort a polgármester. 238 milliós projekt célja képzésekkel segítsék a munkavállalókat kijutni a munkaerőpiacra.

215 milliós támogatásból a városháza, művelődési központ és a régi orvosi rendelő energetikai fejlesztése valósulhat meg. Négy település részvételével templomfelújítást és építését megcélzó pályázaton Tiszafüred 75 millió forintot nyert, melyből a katolikus és a református templomok felújításán kívül Kócsújfalun is épülhet kápolna.

További pályázatok kerülhetnek elbírálásra a közeljövőben. Sikeres elbírálás esetén új szinttel bővülhet a művelődési központ. Emellett még elbírálás alatt vannak helyi foglalkoztatási stratégia kidolgozását, valamint a helyi kulturális terek infrastruktúrájának javítását megcélzó pályázatok. A turisztikai fejlesztést megcélzó még elbírálás alatt lévő pályázat sikeressége esetén felújításra kerülhet a szabadstrand.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights