Öt napon át tart a Tiszavirág Fesztivál

SZOLNOK | Négy színpadon zenés produkciók, valamint filmvetítések, kézműves vásár, hajó- és kerékpártúra kínálnak szórakozási lehetőséget június 13-tól 17-ig a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra látogatóknak. A rendezvény ebben az évben Zenekanapéval és a nyári színházzal bővül.

A fesztivál szervezői kiemelten fontosnak tartják az összetartozás érzésének erősítését, a tehetségek felkutatását, közönség számára bemutatását. Ennek új helyszíne a Zenekanapé, ahol akusztikus megszólalásban előadók és zenekarok jelentkezését várják. Pénteken és szombaton délután három órára a szolnoki zenészeké a Tisza-parti sétányon található ideiglenes színpad. A szervezésben a Szolnoki Diáktanács is közreműködik.

A hazai fellépők között ott lesz többek között Járai Márk, Tompos Kátya és Gyémánt Bálint, Kamilka és a Pesti Sikk. Nem hiányzik majd a fesztiválról Hangácsi Márton, Fekete Jenő, Muriel, Czutor Zoltán és Gubás Gabi sem. A fellépők teljes listája a www.tiszaviragfesztival.hu oldalon érhető el.

Fotó: Kozma Mihály

A Tisza és a gyaloghíd melletti területen kap helyet a 15-ször 5 méteres óriás mozivászon, ahol a fesztivál minden napján könnyed szórakozást kínáló klasszikus filmeket vetítenek. A közönség a gátoldalon kiépített lépcsőzetes nézőtéren szórakozhat.

A Tisza Szálló elől induló sétahajóról megcsodálható lesz a tiszavirágzás. A Tourinform Iroda által szervezett 30 kilométeres Tiszavirág Kerékpártúra során a belváros és a Tisza-gát egyes szakait lehet bejárni.

A rendezvény minden napján kézműves vásár lesz a Sóház utcában, gasztronómiai különlegességek kóstolására nyílik lehetőség, bor- és sörházak várják a vendégeket.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights