Népszerűek a Tisza-tavi szálláshelyek

TISZA-TÓ | Itt a nyár, elkezdődött a nyári szünet. Sokan ilyenkor mennek több napos nyaralásra. a Tisza-tó a turisztikai fejlesztéseknek is köszönhetően egyre népszerűbb úti cél a nyaralni vágyók számára. Az előfoglalásokkal kapcsolatban a Szállás.hu marketing osztályát kérdeztük.

Mint közölték, a Tisza-tónál a legnépszerűbb települések szállásfoglalás szempontjából Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló és Berekfürdő. A nyaralni vágyók átlagos 77 nappal előre lefoglalják szálláshelyeiket, ami megfelel az országos átlagnak.

Aki a Tisza-tóra látogat rengeteg kikapcsolódási lehetőségből válogathat nyaralásuk alkalmával. Mint megtudtuk a Szállás.hu-tól, az átlagosan itt töltött éjszakák száma 3,8. A legnépszerűbbek a vendégházak, majd apartmanok és a panziók következnek a sorban.

A Tisza-tó egyetlen 4 csillagos szállodáját is megkerestük az előfoglalásokkal kapcsolatban. Mint megtudtuk, a Szállás.hu statisztikáihoz hasonlóan itt is 3-4 éjszaka az átlagos foglalás. A szobakategóriák és az előfoglalások tekintetében már tapasztalható a különbség. A nyári főszezonra már inkább a 2-3 héttel előre foglalás a jellemző. Július augusztus hónapra szinte elfogytak a tóra nézi szobák és a családi lakosztályok.

Nagy Krisztián, az Albatrosz Kikötő tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy a legnépszerűbb hónapok a július, augusztus és az október. Átlagosan 2 éjszakára foglalnak vendégek az érkezés előtt 3-4 hónappal.

Összegezve a Tisza-tavi szálláshelyek népszerűek az idelátogató turisták körében. Az itt töltött vendégéjszakák valamennyi szállástípusnál hasonlóan alakulnak. Lényegesebb eltérés az előfoglalások

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights