Mozgalmas nyárindító fesztivál

JÁSZBERÉNY | Négynapos fesztivállal vette kezdetét a nyári szünidő június 15-én, tele színes programokkal, könnyed esti koncertekkel, színpadi előadásokkal, szabadtéri képzőművészeti kiállítással, vidámparkkal kedvezve a család aprajának és nagyjának.

A negyedik ZagyvaParty Fesztiválra ezúttal is gazdag programkínálattal várták az érdeklődőket a Margit-szigeten és környékén a Jászkerület Nonprofit Kft. szervezői. Az időjárás sajnos két esetben visszavonulásra kényszerítette az előadókat, de még így is több ezren látogattak el a fesztiválra.

A pARTtalan ART közösségi képzőművészeti téren az előző évekhez hasonlóan idén is látványos szabadtéri kiállítással fogadták a fesztiválozókat a Margit-szigeten, a víztorony lábánál. A Jövőkép Alkotók Egyesülete művészei közül Bartos Kinga, Bíró Boglárka, Fejős László és Kerekné Mihalik Judit installációit csodálhatták meg a látogatók. A természethez szorosan kapcsolódva, vagy a fa ágairól lógva, vagy a fák törzsére erősítve helyezték ki a csengőket, konyhai edényeket, esernyőt más kontextusban, mint ahogy azt a hétköznapi használatban megszoktuk. Szinte már védjegyei a fesztiválnak az aprólékosan megmunkált homokszobrok, melyeket idén Szécsi János készített el.  Az ülőhelyek számát növelték az egyszerűségükben nagyszerű raklapbútor szigetek, egyedi hangulatot teremtve a pARTtalan ART-on.

Fotó: BerényCafé.hu

Esténként a Kapitány-kertben kialakított kertmoziban vetítettek nagy játékfilmeket, köztük vígjátékot, háborús filmet és fantasy-t, a kockás plédekkel érkező, érdeklődő közönség nagy örömére. A Jászberényi Városi Könyvtár munkatársai a kisebbeket a játékokkal, színezőkkel, mesekönyvekkel felszerelt Kultúrzugba várták, míg a felnőttek a Kocsmakönyvtárban merülhettek el az olvasnivalóban, egy-egy pohár bor társaságában.

Szombaton és vasárnap a kisebbeknek gyermekjáték térrel kedveskedtek a szervezők, ahol a szabadtéri játékok mellett asztali logikai játékokat, társasjátékokat is kipróbálhattak az érdeklődők a Homoludens.hu Egyesület jóvoltából. Estére már csaknem zsúfolásig megtelt a Margit-sziget a fesztivál forduló napjának csúcspontjára, a tüzes látványbemutatókra. Sötétedésre vízre szálltak a szorgos kezek által készített tutajok, hátukon az éjszakát bevilágító mécsesekkel.

Fotó: BerényCafé.hu

Vasárnap délelőtt a Csurgó Zenekar interaktív zenés koncertje szórakoztatta maroknyi közönségét, majd délután a Berényi Színjátékos Társaság kedvezett a kicsiknek, a színi társulat életében első alkalommal. Az ördög három aranyhajszála című mesét a tőlük megszokott szókimondó, humoros előadásban láthattuk a gyermekek aktív bevonásával, az ő legnagyobb örömükre és jól hallható tetszésükre.

BerényCafé.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights