Megtalálták

SZOLNOK | Az egyik szolnoki egészségügyi intézményből eltűnt férfi keresését kezdték meg a rendőrök 2017. június 29-én 22 óra 15 perckor. Az intézmény egyik orvosa kért segítséget a rendőrségtől, mert egy kórházi ápolást igénylő, idős férfi engedély nélkül elhagyta az épületet, hollétéről nem volt információjuk – írja a police.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ egyik ügyeletesének, majd a hozzátartozóknak sikerült mobiltelefonon elérniük az idős férfit, aki tartózkodási helyéről nem tudott pontos információt közölni. A rendőrök az eltűnt által adott részinformációk alapján behatárolták azt a területet, amelyen tartózkodhat, így a kutatócsoport tagjai Szolnok külterületén, egy szántóföldön kezdték meg az éjszakai keresést. A rendőrök az egyik gépjárművön bekapcsolták a megkülönböztető fény- és hangjelzést, hogy a sötétben ezzel segítsék a bajbajutott tájékozódását.  Az ügyletes tiszt – aki telefonon összeköttetésben volt az idős férfivel – hallotta a sziréna hangját, így bizonyossá vált, hogy nincs messze a segítség.

A járőr a kukoricáshoz érve gyalogosan folytatta útját, és többszöri hangos kiáltására végre válasz érkezett. A rendőr 2017. június 30-án 2 óra 5 perckor a föld úttól tíz méterre megtalálta a kukoricatáblában földön ülő, kimerült férfit. Azonnal beültette a szolgálati gépkocsiba, majd átadta a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights