Igényelhetők a komposztládák az NHSZ-nél

SZOLNOK | 4000 komposztládát osztanak szét Szolnokon. A ládák Európai Uniós támogatásból érkeztek a megyeszékhelyre és azok kapják meg őket, akik a keletkezett komposztot is tudják hasznosítani.

A 300 literes ládákban 2-3 hónap alatt alakul át a növényi hulladék komposzttá, amelyet az alsó nyíláson keresztül lehet kilapátolni. A ládák elsősorban a kertekben keletkező növényi hulladék átalakítására szolgálnak.

Európai Uniós támogatásból összesen 4000 darab komposztládát oszt szét az NHSZ Zounok Zrt. A komposztot elsősorban veteményes vagy kisebb területű kertek talajának javítására használják. A ládákat igényelni kell és azok kapják meg őket, akik a keletkezett komposztot is tudják hasznosítani.

A ládákat a cég internetes oldaláról, a www.nhszszolnok.hu címről letölthető űrlapon lehet június 2-a óta folyamatosan igényelni, korlátozott számban. A zöld fedelű kukában tárolt zöldhulladékot a komposztládáktól függetlenül továbbra is a megszokott rendszerben szállítja el a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights