A tavalyihoz hasonló sikeres szezont várnak

Fotó: Bekecs Sándor

TISZAFÜRED-TISZAÖRVÉNY | A Tisza-tó évről évre fejlődő turisztikai látványosság. A tó változatos élővilága, történelme és története minden idelátogatót rabul ejt. Szabics Gábort, a Szabics Kikötő vezetőjét kérdeztük, mit várnak az idei szezontól.

Kép: szabicskikoto.hu

Összességében elmondható, hogy sikeres, a várakozásoknak megfelelő szezont zártunk. Az időjárás természetesen befolyásoló tényező, ezt figyelembe véve a vendégforgalom átlagos volt – értékelte a tavalyi évet. Kiemelte, hogy az eddigi szolgáltatások tára, mint a hajós és csónakos kirándulások, csónak-, kajak-, kenu- kerékpár kölcsönzési lehetőség – a teljesség igénye nélkül – a 2015-ös és a 2016-os évben is bővültek.

Fantasztikus a Tisza-tó látványa a sétaút kilátójából. (Fotó: Nagy Katalin)

A korábbi fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy 2015 tavaszán a már meglévő és díjat is elnyert Tiszavirág Ártéri Sétaút egy új, izgalmas ággal, az Örvényi Pákász Tanösvénnyel bővült, mely különleges lápvidéki hangulatával és kábelcsónakjaival csalogatja kalandvágyó vendégeinket.

Fotó: Nagy Katalin

A programkínálatot bővítve 2016 júniusától menetrend szerinti hajójáratot indítottunk a nyár folyamán, melyet idén ismét megteszünk a nagy érdeklődésre való tekintettel. A hajójárat 2017. június 20-ától kedd-csütörtök-péntek, illetve szombat és vasárnapi napokon délelőtt 10 és délután 15 órakor indul és a közeli vadregényes morotvákon és öblítőcsatornákon halad keresztül.

Túra nyáron, túra télen. Gábortól megtudtuk, hogy nem csak nyáron, de télen is tartogat érdekességeket a Tisza-tó.

Nagy népszerűségnek és érdeklődésnek örvendhettünk jégtúráink alkalmával is. Visszajáró horgászvendégeink mellett az újonnan érkezők száma is megfelelt a vártaknak

– fogalmazott.

Az idei évben is magas színvonalú, érdekes túrákkal várják az idelátogatókat és bíznak benne, hogy az idei évben is növekedést érnek el a vendégforgalmat tekintetében.

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Újabb hideg reggel, meleg délután

Hétfőn csak kevés fátyolfelhő lehet az égen, továbbra is a napsütésé lesz a főszerep.  A délkeleti szelet a középső tájakon és a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések.

Tovább »