A festő szobra hazatalált

JÁSZBERÉNY | A Múzeumok Éjszakája az utóbbi években izgalmas programokat kínál Jászberényben. A Szikra Galéria, a Hamza Múzeum és a Jász Múzeum láncszemként kapcsolódva, reggeltől késő estig kínál a zenétől a képzőművészeteken át a kulináriáig szinte mindent. Így történt ez június 17-én is.

Időrendben haladva, a három igazgató – Szikra István, Hortiné dr. Bathó Edit, Farkas Edit – tíz órakor köszöntötte a Szikra Galéria kertjében megjelent vendégeket. Röviden invitáltak az egész napi eseménysorozatra, majd Nagy Dávid karmester a Palotásy János Zeneiskola fúvós zenekarával adott hangulatos térzenét. A galéria állandó kiállításának megtekintése tárlatvezetéssel szerencsére most sem maradt el. Kellemes ismétlés, hogy Benke László Zagyva-parti házak című festményét fia, ifj. Benke László festőművész – ezen alkalomból másodszor mutatta be.

Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy a köznek is elérhető magánterületen szobrot avathasson a város. Szikra István és Szabó Tamás polgármester azért leplezhette le Andrássy Kurta János Rudnay Gyuláról készült egész alakos szobrát, mert a galériatulajdonos felkutatta.

Berénycafé.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights