A cél, a hátrányos helyzetű, munkanélküliek visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra.

KARCAG | Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a Karcagi járásban címmel indult projekt végrehajtásához a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, illetve annak szervezeti egysége, a Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya és Karcag Városi Önkormányzat is kapcsolódik – áll a Karcag Városi Önkormányzat sajtóközleményében.

A cél, a hátrányos helyzetű, munkanélküliek visszavezetése az elsődleges munkaerő piacra. A projekt nyitó rendezvényét 2017. 05. 31-én, a karcagi Városházán tartották.

Nagyon komoly a tét, a társadalom fejlődése érdekében mindenképp fontos, hogy a szereplők összefogjanak. A Karcagi Járásban igen sokat szenvedtünk attól, hogy sokaknak még nincs végzettsége sem. Ez a projekt ebben segíthet, de nagy odafigyelésre, kitartásra, akaratra, és tudásra van szükség a sikeres végrehajtásához. Biztos vagyok abban, hogy közösen sikerül előrelépni – fogalmazott Dobos László, Karcag város polgármestere köszöntőjében.

A feladat adott, jól kell felhasználni a forrásokat. A járásban a vállalkozók keresnének dolgozókat, szakembereket, a dolgozók pedig keresnének jól fizető munkahelyeket, ahol jól is érzik magukat. Ezt a két dolgot kell összehangolni, végzettséget biztosítani azoknak, akiknek nincs – mondta köszöntőjében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

A köszöntők után Nagy-Kabai Patrícia partnerségi koordinátor előadásában bemutatta a projektet, majd a Karcagi Járás munkaerő-piaci helyzetéről Domokos Gyula, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának a vezetője szólt.

Az előadások után ünnepélyesen aláírták a Foglalkoztatási Paktum együttműködési megállapodását.

infoKarcag.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights