VIP kerékpártúra a Tisza-tónál!

TISZA-TÓ | A Tisza-tó napja rendezvénysorozat keretében, május 13-án közel negyvenen tekertek a Tisza-tó népszerűsítéséért. Tiszadorogmáról indultak, a bal parton haladva Kisköréig, ahol raftingolással zárult a program.

Szabó Lajos, a Tisza-tavi Turizmusfejlesztő Egyesület képviseletében elmondta: a környezettudatosság jegyében szerveztek kerékpártúrát a tó körül mintegy 60 kilométeren, a Tiszadorogma-Ároktő-Tiszacsege-Egyek-Tiszafüred-Tiszaszőlős-Tiszaderzs- Abádszalók-Kiskörei Hallépcső útvonalon.

A résztvevőket minden településen vendégül látták helyi jellegzetes étellel, itallal, de a vendégek helyi termékekkel is megismerkedhettek. Mivel a Tisza-tónál szeretnék megvalósítani Magyarország első raftingpályáját, a kiskörei hallépcsőn raftingolással zárták a napot.

A túra reggel Tiszadorogmáról indult, majd Ároktő és Tiszacsege között kompon keltek át a Tisza bal partjára. Ez követően Egyek, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével jutottak el Kiskörére, a Hallépcső volt a túra végállomása. Mindenhol helyi finomságokkal fogadták a túrázókat.

A figyelemfelhívó programon részt vettek a Tisza-tó hasznosításában, kezelésében érdekelt önkormányzatok, közigazgatási és civil szervezetek, valamint turisztikai szolgáltatók képviselői.

A több mint hatvan kilométeres túrához a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum biztosította a kitűnő kerékpárokat.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights