Utazó vagonkiállítás Szolnokon

SZOLNOK | Az Utazó vagonkiállítás 2017. évi harmadik vidéki állomása Szolnok, ahol 2017. május 22-27. között lesz látogatható mozgó tárlat.

Élet Menete Alapítvány évek óta működtet egy az iskolák, tanárok körében is roppant népszerű mozgó vagonkiállítást. Egy korabeli marhavagont rendeztek be kiállítási térnek, s mutatják be benne hazánk egyik nagy történelmi traumájának, az 1944-es holokausztnak a folyamatát. Az adott helyszíneken pedig a régióra vonatkozó legfontosabb tényeket és a történelemórákon ritkán hallott érdekességeket is felsorakoztatunk. Alapítványunk tárlatvezetőinek munkáját erre felkészített helyi diákok is segítik.

2017. május 22-27. között a szolnoki pályaudvaron tekinthető meg a tárlat. A megnyitóra május 22-én 11:00-kor kerül sor.

A kiállítás megnyitóján részt vesz Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete, Szalay Ferenc polgármester, Győri Péter Benjámin, az Ökumenikus Lelkészi Kör vezetője, dr. Róna Tamás főrabbi és Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

iSzolnok.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights