Új játszótéri elemek kerülnek a városi közterületekre

TISZAFÜRED |  2017. május 9. napján, soron kívüli ülést tartott Tiszafüred Város önkormányzatának Képviselő-testülete.

A Karcagi Szakképzési Centrum pályázat keretében napelemek kihelyezését tervezi a Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületében, melyhez a Képviselő-testület a hozzájárulását adta.

Belterületi utak felújítására pályázik az önkormányzat 28 millió forint összegben az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására meghirdetett projekt keretében. A felújítás 1.195 méter hosszan négy utcát érintene: Kakukk utca, Nyergesek útja, Iskola utca, Búzavirág utca. Korábban egy hasonló pályázaton már nyert az önkormányzat 30 millió forint támogatást a Fürdő út felújítására.

Kérelmet nyújtott be az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által kitermelt közel 448 köbméter ingyenes faanyag szociális célra történő felhasználására, amely a településen élő szociálisan rászorulók részére a téli időszak végéig biztosíthatna tüzelőanyagot. Az év elején az önkormányzat a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal közel 400 mázsa (körülbelül 56 köbméter) tűzifa kedvezményes áron történő megvásárlásáról állapodott meg.

A Képviselő-testület támogatta a Régiségbúvár Ifjúsági és Kulturális Egyesület régészeti park létrehozására irányuló kérelmét, melyet pályázati forrásból terveznek megvalósítani az örvényi-templomdombon és a középkori falu ásatási helyén. A feltárt leletekből a Kiss Pál Múzeumban egy régészeti kiállítást hoznának létre. A több tízmillió forint összegűre becsült beruházás célja, hogy a Tiszafüred-Tiszaörvény közötti terület történelmi múltját a város lakói és a turisták számára is bemutassák.

Döntött a Képviselő-testület arról, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesülettel, melynek keretében a Tourinform iroda átkerül a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum épületébe.

Új játszótéri elemek kerülnek a városi közterületekre, melyeket már május végén birtokba vehetnek a gyerekek. A Húszöles úti játszótérre a következő elemek kerülnek: egytornyú vár (korláttal, tűzoltó csúszdával, kötél mászóval), kétüléses hinta laphintával, 150 cm indulási magasságú standard csúszda, 2,5×2,5 méter homokozó, kétüléses hinta baby ülőkével, mini bástya csúszdával. A Budasi parkban a játszótér a következő elemekkel bővül: fészek hinta 120 cm-es kosárral, mókuskerék. A Múzeum park játszótéri elemei: hinta kétüléses vegyes ülőkéve, 150 cm indulási magasságú standard csúszda.

A Képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában álló tehergépjármű értékesítéséről döntött 6,3 millió forint összegben. Az adásvételből származó bevételt parkolók és a fizetős parkolási rendszer kialakításához biztosítja a szabad strand területén.

Az önkormányzat pályázatot hirdet a Tiszafüred belterületén található 1422/34 hrsz-ú, Tiszafüred, Kistisza u. 1-3. szám alatt található kereskedelmi szálláshely megnevezésű ingatlan hasznosítására. A pályázati felhívás az önkormányzat weboldalán, a Tiszafüredi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján és a Füredi Böngészőben jelenik majd meg.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights